Hlavní obsah

Rychlý a Kopta se střetnou v letním seriálu Co ste hasiči

Velitel vesnických hasičů (Petr Rychlý) a zkorumpovaný starosta (Václav Kopta) se střetnou od 9. července v seriálu Co ste hasiči na TV Nova. Podle tvůrců „odlehčeně nahlédne do sousedského života obyvatel vesnice“.

Foto: TV Nova

Petr Rychlý

Článek

„Petr, kterého hraju, je přímý člověk. Stačí mu pouhé podání ruky. Předpokládá totiž, že i ostatní lidé jsou stejně čestní jako on,“ řekl Petr Rychlý.

Inspiraci pro tuto postavu našel scenárista Ruda Merkner ve skutečné žijící osobě. Napsal ji podle svého souseda z chalupy, hasiče Ládi, který slouží v Těptíně. „Moc mi pomohlo, že jsem se s ním mohl potkat.“

Foto: TV Nova

Václav Kopta

„Jsme rádi, že můžeme našim divákům nabídnout v létě premiérový seriál. Čeká je v něm vše, co mají rádi – oblíbení herci, známé prostředí českého venkova, humorné situace a nejrůznější vztahové propletence,“ tvrdí programová ředitelka televize Nova Silvia Majeská.

Hasiče hrají Jaromír Nosek, Radim Kalvoda a Marek Holý, veterinářku Jana Bernášková a „lufťáky z Prahy“ Martin Pechlát a Ivana Uhlířová, další role dostali Sabina Rojková, Radek Melša, Nela Boudová, Lucie Benešová, Pavel Nový, Vlastimil Zavřel a Roman Vojtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám