Hlavní obsah

Predátor se vrátí, pátý díl se pokusí o nemožné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost 20th Century Studios vyvíjí pátého Predátora. Další pokračování sci-fi klasiky z osmdesátých let by měl režírovat Dan Trachtenberg.

Foto: Cinemart

Predátor: Evoluce

Článek

Dan Trachtenberg zatím není v Hollywoodu žádnou těžkou váhou, na režijním kontě má mysteriózní thriller Ulice Cloverfield 10 a spolupracoval také na seriálech Černé zrcadlo a The Boys.

Úspěšně navázat na Predátora Johna McTiernana z roku 1987, jenž se už dávno stal učebnicí strašidelných sci-fi thrillerů, bude pro Trachtenberga obtížné až nemožné. Původnímu filmu také hodně pomohla vyladěná sestava Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham a Shane Black.

Foto: 20th Century Fox

Mladý Arnold Schwarzenegger v Predátorovi

S pokračováními nastal problém už od „dvojky”, nikdy nedosáhla kouzla osmdesátkového skvostu a některé fanoušky vyloženě rozzlobila. Schwarzenegger asi dobře věděl, proč do těch filmů nejít.

Režisér Stephen Hopkins se pokusil zopakovat úspěch filmu v roce 1990 tím, že umístil podobný příběh do města a hlavní roli dal tehdy velmi populárnímu Dannymu Gloverovi, ale moc se to nepovedlo. V roce 2010 se pokusil vymlátit už tak prázdnou slámu ještě film Predátoři, kde hráli Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga nebo Walton Goggins.

Čtvrtý díl natočili v roce 2018. Do kin šel s podtitulem Evoluce a vesmírní myslivci se v něm vrátili na zem silnější, protože se zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Film nevzbudil žádné nadšení, nicméně pokračování se už asi nevyhneme.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám