Hlavní obsah

Poctivě tu šlapu 20 let, říká v traileru Anny, kterou natáčela Helena Třeštíková

Trailer filmu Anny je venku. Jde o časosběný portrét netypické prostitutky Anny, která začala provozovat svou živnost ve 46 letech. Sledovala ji režisérka Helena Třeštíková, která se proslavila tituly jako Manželské etudy, Katka a René.

Trailer k filmu Anny Video: BontonfilmCZ

 
Článek

Třeštíková sledovala Anny v pražských ulicích šestnáct let.

„Do Perlovky na kšefty jsem se dostala čirou náhodou. S manželem jsem se rozcházela a zašla jsem si na kafe. Tam jsem se seznámila s jednou paní, daly jsme si panáka, a tak mi řekla, že si chodí přivydělávat. Říká: ‚No a nechtěla bys tady zůstat se mnou?‘ Tak jsem tam začala chodit. Bylo mi necelejch 46,“ říká ve filmu Anny.

Byla na tom bídně, ale nebyla na úplném dně, pracovala jako toaletářka. Ve 46 letech chtěla na Vánoce přilepšit vnoučatům, a proto se dobrovolně vydává na dráhu příležitostné pouliční prostitutky. Režisérku zaujalo, jak vše bere s jadrným humorem a nadhledem.

Foto: Jeden svět, ČTK

Dokument Heleny Třeštíkové Anny

„Anny nikdy nic nevzdává. Vždycky se dokáže o sebe postarat, najít si práci. Ví, že je v nejnižší vrstvě společnosti, ale nefňuká. Pracuje na záchodcích, a aby mohla vnoučatům přilepšit na Vánoce, tak si šlápne. Je to absolutní realistka. Ale ta touha najít cestu a dostat se z problému, nepropadnout depresi? Toho si velmi cením,“ řekla Helena Třeštíková.

Pitomý porno. Vítěz Berlinale s českou stopou se blíží do kin

Film

Světovou premiéru měl film už na podzim na festivalu v Amsterdamu. Během roku 2021 má vstoupit i do českých kin.

Reklama

Výběr článků

Načítám