Hlavní obsah

Ohňová punk show bude zdarma. Letní Letná začíná

Začíná Letní Letná. Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla ovládne Prahu od 11. až do 31. srpna.

Foto: Miloš Salek

Akrobatka Thula Moon z Havaje

Článek

Vstupenky

Open air představení se letos konají na třech místech v metropoli a pořadatelé upozorňují, že osm z nich bude úplně zdarma – třeba zahajovací ohňová Propane Punk show ve čtvrtek.

Cena vstupenek na jednotlivá vystoupení se pak liší, pohybují se v rozmezí od 120 do 850 Kč. Je ale i možnost pořídit si zvýhodněné balíčky nebo vouchery. Podrobný ceník i s programem najdete na webových stránkách pořadatele.

Kdo na festivalu vystoupí

Festival spojuje to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Přijedou umělci celkem z 18 zemí světa, včetně takových zahraničních hvězd jako Johann Le Guillerm z Francie a soubor Compañía de Circo „eia“ ze Španělska.

„Českou scénu otevírá soubor AirGym Art Company s premiérou NonSen(s) a hned v šesti sólech se představí novocirkusové umělkyně. To nejlepší z českého nového cirkusu obsadí kromě šapitó také 3 venkovní scény, kde festival nabídne 8 představení pro veřejnost zdarma. Festival dopřeje zážitky i dětem, a to na samostatné scéně s více než 86 představeními pro nejmenší,“ upozornila za pořadatele Nikola Lörinczová.

Foto: Anna Šolcová

Bratři v tricku

Švédský Cirkus Cirkör

Foto: Mats Backer

Švédský Cirkus Cirkör

Foto: Phillippe Laurencon

Johann Le Guillerm

Cirkusový mág Johann Le Guillerm originální inscenací Terces přemění šapitó v laboratoř, v níž prozkoumá nekonečné možnosti cirkusového umění. Compañía de Circo „eia“, přední cirkusový soubor nejen ve Španělsku, v představení Nuye překoná nástrahy v podobě dveří či skokanských můstků.

Akrobatka Thula Moon z Havaje 

Už počtvrté se na Letní Letnou vrací švédský Cirkus Cirkör. Tentokrát s remakem hitu Knitting Peace, speciálně upraveného pro Letní Letnou. Artisté se s neuvěřitelnou obratností proplétají sítěmi z lan, přízí a drátů, aby předali poselství míru.

K hvězdám hlavního programu patří také akrobatka Thula Moon z Havaje, která exceluje ve vzdušných disciplínách a kontorsionistice, což jsou neuvěřitelné kousky hypermobilních jedinců. Dokážou zvládnout neskutečné pohyby, lidově se jim také říká „hadí ženy“. Své umění Thula předvede v sólovém projektu Through The Truth, na němž se výraznou měrou podíleli i čeští tvůrci.

Doprovodný program pro děti 

Letní Letná denně nabídne 4 představení. Děti se navíc můžou ledacos naučit na různých workshopech, cirkusových dílnách a také na dvou příměstských táborech Letní Letňák a Letňáček PLUS. Pro rodiče festival zřídil Noční hlídku – dohlédne na jejich potomky od 4 let v době večerních představení.

Koncerty v Letenských sadech 

V Letenských sadech se konají také koncerty. Hraje například Johannes Benz, Xavier Baumaxa nebo Banana Split a Jeho Moralisté. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám