Hlavní obsah

Nový Spider-Man vydělal miliardu dolarů, jako první za pandemie

Po 12 dnech na stříbrném plátně nejnovější film o pavoučím muži Spider-Man: Bez domova utržil více než miliardu dolarů. Tuto hranici překonal jako první snímek od začátku pandemie covidu-19, která na mnoho měsíců znemožnila filmové projekce. Před pandemií filmové trháky vydělaly i přes dvě miliardy dolarů.

Foto: Falcon

A máme tu konec tajemství. Zvědavci se dočkali, Spider-Manova totožnost bude poprvé ve filmové historii odhalena.

Článek

V severní Americe film vydělal 467,3 milionu dolarů (10,3 miliardy korun), v ostatních zemích celkem 587,1 milionu dolarů (13 miliard korun). Údaje zveřejnila společnost Exhibitor Relations.

Nový snímek uzavírá trilogii o populárním superhrdinovi natočenou na motivy komiksů z vydavatelství Marvel Comics. Spider-Man v podání Toma Hollandea v něm bojuje s padouchy z paralelních světů. Film režiséra Jona Wattse kladně přijala i filmová kritika.

Zemřela Wanda Youngová, zpěvačka hitu Please Mr. Postman

Kultura

Spider-Man: Bez domova se zatím neobjevil v kinech v Číně, která je největším filmovým trhem na světě, poznamenává BBC. Podle serveru Variety překonal příběh o Spider-Manovi hranici miliardy dolarů za dvanáct dní, což se podařilo pouze dvěma jiným filmům o superhrdinech. Oba díly série Avengers, Infinity War (2018) a Endgame (2019), dosáhly tohoto výsledku po jedenácti, respektive pěti dnech. Zatím poslední film, který překonal miliardovou hranici, byl v roce 2019 Star Wars: Vzestup Skywalkera.

Za nejvýdělečnější filmy vůbec jsou považovány Avatar (2,847 miliardy dolarů), Avengers: Endgame (2,798) a Titanic (2,201). Hranici miliardy dolarů už překonaly desítky amerických filmů.

Seriály 2022: Netflix, HBO i Amazon mají nabito

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám