Hlavní obsah

Netflix nabízí český seriál o UFO

Dokumentární minisérie Top Secret UFO Projects: Declassified se objevila v nabídce Netflixu. Vznikla ve spolupráci české společnosti VAC Vachler Art Company a americké společností KM+BM Media.

Trailer seriálu Top Secret UFO Projects: Declassified

 
Článek

Minisérie byla vyvíjena a natáčena zhruba rok, další rok trval střih a postprodukce s řadou animací. Vedle tvůrčí dvojice Petr Vachler – Jan Stehlík pomáhali také režisér Vojtěch Filčev a animátoři a 3D výtvarníci Dalibor Cee, Dan Stanchev, Marek Náprstek, Ladislav Rejkuba, střihač Petr Svoboda a další.

Foto: Netflix

Dokumentární minisérie Top Secret UFO Projects: Declassified

Vachler tvrdí, že se s fenoménem UFO setkal osobně: „Pořady pro světové televize vyrábíme už několik let, dělali jsme například cyklus o architektuře nebo o světových záhadách. Ten poslední, o UFO, jsem se rozhodl zrežírovat na základě osobního prožitku, který jsem měl společně s větší skupinou lidí.”

„Celý příběh popisuji v šestém díle, kdy jsme na Šumavě, kousek od Strakonic, viděli UFO. Bylo to v pravé poledne, v létě, asi na vzdálenost patnácti, možná dvaceti metrů. Pro nás všechny, co jsme bezhlučný objekt viděli, je už bez diskuse, že na naší planetě se vyskytují technologie, které nejsou naše, tedy pozemského původu.”

„Mělo tvar diamantu, hrany ale byly oblé, černá grafitová barva nic neodrážela. Na povrchu byla nejasná struktura, žádný zvuk. Bylo tam úplné ticho. UFO viselo šest metrů nad zemí a pomalinku stoupalo. Ve výšce deseti metrů změnilo směr a zmizelo za horizont severovýchodním směrem. Pohybovalo se velmi pomalu,” popsal Vachler.

České filmy na Netflixu: ty nejlepší komedie, dramata i dokumenty

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám