Hlavní obsah

Netflix chystá prequel filmu Čínská čtvrť

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oceněný snímek Čínská čtvrť režiséra Romana Polanského z roku 1974 se asi dočká prequelu.

Foto: Profimedia.cz

Režie prequelu Čínské čtvrti by se měl ujmout David Fincher.

Článek

Seriál, který by odkryl osud hlavního hrdiny před událostmi ve filmu, připravuje streamovací služba Netflix. Zprávu přinesl magazín The Hollywood Reporter.

Na obrazovky se tak pravděpodobně vrátí příběh soukromého detektiva Jakea Gittese, kterého v původním snímku ztvárnil Jack Nicholson. Režie prequelu Čínské čtvrti by se měl ujmout David Fincher, scenáristou se patrně stane Robert Towne, jenž za scénář k originálnímu snímku získal Oscara. Informaci o připravovaném projektu potvrdil zdroj blízký redakci amerického magazínu, samotná platforma Netflix se k němu odmítla vyjádřit.

Prequel je označení pro umělecké dílo, jehož děj předchází v dějové chronologii příběhu dříve uveřejněného díla.

Mysteriózní neo-noirový snímek Čínská čtvrť se odehrává v roce 1937, kdy si Evelyn Mulwrayová (Faye Dunawayová), choť ředitele losangeleské vodní elektrárny, najme soukromé očko, aby odhalilo údajnou nevěru jejího manžela. Detektiv kromě původního úkolu začne navíc rozplétat síť tamějších podvodů, korupce a vraždy.

Pokračování filmu s názvem Dva Jakeové, které je zasazeno do poválečných let, natočil v roce 1990 samotný herec z titulní role Jack Nicholson. Úspěchu předchozího snímku však zdaleka nedosáhlo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám