Hlavní obsah

Kdo je Daria? Tvůrci mluví o českém mystery thrilleru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spiknutí, farmaceutický průmysl, hra mocných a jedna femme fatale. O českém „mystery thrilleru“ hovoří tvůrci filmu Matěje Pichlera Daria.

Ukázka z filmu Daria

 
Článek

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) mají na začátku jedno rande, potom Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen zahrává.

Zdá se jim, že jsou sledováni. Soused Taz (Paul Louis Harrell) je zavede na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem.

Foto: Bontonfilm

Klára Miklasová ve filmu Daria

Foto: Bontonfilm

Klára Miklasová a Jaromír Nosek

Foto: Bontonfilm

Jiří Schmitzer ve filmu Daria

Foto: Bontonfilm

Paul Louis Harrell ve filmu Daria

„Darie se dějí od začátku do konce šílené věci. A ona na ně neumí reagovat. Ze začátku si myslí, že má všechno pod kontrolou, ale ukáže se, že situaci nezvládá. A tak se nechá jenom nést tím, co se jí děje,“ řekla začínající herečka Klára Miklasová.

Psychiatra hraje Jaromír Nosek, v dalších rolích se objeví třeba Jiří Schmitzer, Norbert Lichý, Karel Dobrý, Martin Sitta, Jan Vlasák a Vasil Fridrich.

Schmitzer a Mrkvička nabijí pistole a vyrazí na cestu pomsty ve staré avii

Kultura

„Byla to pro mě velká pocta, pracovat s takovými herci. Byli výborní, i když byla na place často zima, nebo zahraniční herci, když se museli naučit dlouhé dialogy v češtině. Opravdu klobouk dolů,“ dodal režisér.

Thriller Daria vstoupí do českých kin 30. ledna 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám