Hlavní obsah

Jak šel čas s Rockym. Dokument připomíná Stalloneho mládí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátého června vyjde digitálně dokumentární film 40 Years of Rocky o tom, jak vznikla v roce 1976 filmová postava, která patří k těm nejdéle přežívajícím. Herec Sylvester Stallone se do boxera tak zamiloval, že se k němu vrátil ještě v roce 2018.

Foto: MGM

První Rocky z roku 1976

Článek

První díl Rockyho bylo drama o outsiderovi, neúspěšném boxerovi Rockym, který pracoval jako výběrčí dluhů pro lichváře. Jeho poslední šancí byl zápas s Apollo Creedem. Nikdo nevěřil, že by Rocky mohl slavného profesionála porazit, ale Rocky trénoval a výrazně se zlepšil. Pracoval i na publicitě, až přišel den D a bezejmenný boxer stanul v ringu proti silnějšímu soupeři.

Akční postavičky ze sedmdesátých a osmdesátých let mají tendenci se neustále vracet, a tak vznikly filmy Rocky 2, 3, 4, 5 a pak ještě filmy Creed a Creed 2.

Foto: Forum Film

Creed 2: Sylvester Stallone a Michael B. Jordan

Sylvester Stallone v dokumentu vzpomíná na natáčení snímku, který v roce 1977 dostal Oscara za nejlepší film. Režie dokumentárního filmu se ujal Derek Wayne Johnson.

„Ten dokument je poklad pro fanoušky Rockyho i náhodného diváka. Je to okouzlující kus filmové historie vyprávěné přímo Rockym, Sylvesterem Stallonem. Divákům předá intimní a někdy emocionální zážitek. Jsme na film hrdí, diváci můžou čekat nové příběhy a nové záběry, které nikdy neviděli, ve směsi domácích filmů režiséra Johna Avildsena, záběrů ze zkoušek a ze zákulisí natáčení toho nejlepšího z podceňovaných filmů,“ dodal Johnson.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám