Hlavní obsah

Hrstka nejbližších se rozloučila s Limonádovým Joem

Novinky, kat, ČTK

V obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích proběhlo poslední rozloučení s představitelem nezapomenutelného Limonádového Joea, hercem Karlem Fialou. V sobotu 3. října opustil tento svět ve věku úctyhodných 95 let. Poslední roky svého života strávil v léčebně dlouhodobě nemocných.

Pohřeb Karla FialyVideo: Novinky

 
Článek

Smuteční projev přednesl jeho dlouholetý kolega a kamarád Ladislav Županič. „Dostalo se mi té cti, abych mohl promluvit na poslední cestě svého přítele. Byl to milovník života, milovník divadla, milovník sportu, a hlavně milovník v karlínském divadle. Naposledy jsem se s ním viděl v srpnu, kdy mi řekl, že už tady nechce být,“ pronesl ve své řeči herec. Rozloučit se přišel i kolega Jaroslav Satoranský.

Karel Fiala byl vyučeným kominíkem, k divadlu se dostal díky profesorovi z ostravské hudební školy, který slyšel, jak si při práci zpívá. Doporučil mu, aby se zkusil přihlásit na konzervatoř, což Fiala učinil, a i díky jeho pomoci s přípravou na zkoušky byl přijat. Po jejím vystudování zakotvil v Hudebním divadle Karlín, jemuž byl věrný čtyři desítky let. Za svůj celoživotní přínos v oboru muzikál mu byla udělena cena Thálie.

Foto: Profimedia.cz

Karel Fiala zemřel v sobotu 3. října.

Svět ho ovšem zná primárně jako zdvořilého pistolníka s neodolatelným úsměvem z filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera. Roli přitom „vyfoukl“ Jiřímu Kodetovi, a protože sám zpíval tenorem, musel pěvecké party přenechat Karlu Gottovi. I tak už mu postavu „Limonádníka“ nikdo neodpáře a jeho další filmové role už se jí neměly šanci vyrovnat.

Zemřel herec Karel Fiala, představitel Limonádového Joea

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám