Hlavní obsah

Filmy přehlídky Tady Vary ve vašem kině vidělo 36 645 diváků

V šestadevadesáti kinech po celé republice se od 3. do 11. července konala unikátní přehlídka Tady Vary ve vašem kině, kterou připravil organizační tým MFF Karlovy Vary. Tvořilo ji 16 titulů, s nimiž se původně počítalo pro festivalový ročník. Celkově zhlédlo filmy přehlídky Tady Vary 36 645 diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z Karlových VarůVideo: Reuters

 
Článek

„Rád bych poděkoval všem kinařům, kteří se k naší přehlídce připojili, za skvělou spolupráci. Objeli jsme s festivalovým týmem několik desítek míst po celé republice a setkali se příznivými ohlasy jak kinařů, tak publika. Děkuji všem divákům, kteří na filmy přehlídky Tady Vary přišli, a doufám, že se příští rok společně potkáme v Karlových Varech,“ vzkázal prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Největší divácký zájem provázel film Meky věnovaný ikoně česko-slovenské hudební scény Miroslavu Žbirkovi. Tento film, stejně jako zahajovací snímek Než skončí léto, je nadále k vidění v kinech. V rámci labelu KVIFF Distribution bude 30. 7. 2020 do českých kin uveden také další snímek z přehlídky, Proxima s Evou Greenovou v roli astronautky, která se připravuje na pobyt na oběžné dráze a zároveň pečuje o sedmiletou dceru. Do distribuce vstoupí počátkem příštího roku také snímek Na palubu!

Foto: Kviff Distribution

Snímek z filmu Než skončí léto.

Přehlídka Tady Vary nabídla nejen filmové projekce, ale také livestreamové rozhovory s filmaři a besedy s tvůrci přenášené do všech kin přehlídky. Renomovaný světový filmový časopis Variety uspořádal streamové rozhovory s tvůrčími osobnostmi zastoupenými v programu Tady Vary. Známý novinář Peter Debruge vyzpovídal v rámci Variety Critics Corner například režisérky Zeinu Durraovou, Alici Winocourovou, Shannon Murphyovou a Almu Har’elovou.

Bartoška: Tady Vary je absolutní úspěch i silný zážitek

MFF KV

Ve  virtuálním prostoru prostřednictvím on-line platforem proběhla v letošním roce konference Kviff Eastern Promises Industry Days 2020 určená filmovým profesionálům. Velkému zájmu se těšila také živá panelová diskuse s názvem Tady industry o filmovém průmyslu v České republice v době krize způsobené pandemií, jejích dopadech a možných vyhlídkách do budoucna se zástupci širokého spektra profesionálů z českého audiovizuálního průmyslu.

Další akcí, kterou plánuje organizační tým MFF KV,  bude 54 ½. MFF Karlovy Vary. Nesoutěžní přehlídka nabídne ve dnech 18. až 21. listopadu v Karlových Varech 30 filmů uváděných ve čtyřech festivalových sálech a výběr doprovodného programu.

Regulérní 55. ročník MFF KV se bude konat od 2. do 10. července 2021. Novinky z festivalového dění lze sledovat na oficiálním webu www.kviff.com a také na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám