Hlavní obsah

Filmové premiéry: Sviňa, Ježek Sonic, Mosley, Chvění a Král Petr I.

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě vysoké politiky, mafie bílých límečků a organizovaného zločinu se odehrává slovenský film Sviňa. K největším videoherním legendám patří modrý superrychlý Ježek Sonic. Kozloni jsou hrdiny animovaného filmu Mosley. O tom, že přání sjednotit dva rozdílné světy, může být slepou uličkou, je film Chvění. Velký film o Velké válce je podtitul srbsko řeckého filmu Král Petr I.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Sviňa

Zemi kdesi pod horami ovládají vysoce postavení zločinci, lidé propojení s politikou, mafií, ale i s policií, soudy a velkými kšefty. Závislá teenagerka zmizí z resocializačního centra, nikomu ale nechybí. O nuceném sexu a drogách chce vypovídat na policii, ale pošlou ji pryč. Vyhledá novináře, který se pustí do rozplétání chobotnice zločinu, mafie, vydírání.

Trailer v k filmu SviňaVideo: CinemArtCZ

Sviňa, Slovensko/Česko 2020, thriller, 98 min., režie: Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann, hrají: Jozef Vajda, Marko Igonda, Dano Heriban, Gabriela Marcinková a další

Ježek Sonic

I ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, a tou bylo v případě Sonika dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika, Ten velmi brzy zavětří Sonikovu stopu a Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit.

Trailer k filmu Ježek SonicVideo: CinemArtCZ

Ježek Sonic, USA 2020, komedie, 99 min., režie: Jeff Fowler, hrají: Jim Carrey, James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter a další

Mosley

Mosley stejně jako ostatní kozloni slouží lidem přesto, že kozloni jsou inteligentní bytosti, které mluví jako lidé. Když se jednoho dne Mosley vrátí z práce, syn Rue mu řekne, že v lesích našel starodávnou jeskyni s malbami bytostí velice podobných kozloňům – chodí ale vzpřímeně a mají ruce. Mosley se rozhodne bájné Přímáky najít, zlý farmář, kterému slouží, však za ním posílá svého lovce.

Trailer k filmu MosleyVideo: Fénix Distribution

Mosley, Nový Zéland/Čína 2019, animovaný, 97 min., režie: Kirby Atkins.

Chvění

V Pablově rodině zavládne zděšení: Pablo se zamiloval do jiného muže jménem Francisco, který zpochybňuje všechny hodnoty, jimiž tato hluboce věřící rodina žije. Navzdory odporu se Pablo nastěhuje ke svému milenci, ale nejenže ztratí svůj starý domov, v novém se nikdy zcela neusadí. Příbuzní jsou navíc přesvědčeni, že Pablo může být „uzdraven“ a dělají vše, aby se marnotratný syn napravil za jakoukoli cenu.

Trailer k filmu ChvěníVideo: Artcam Films

Chvění, Guatemala/Francie/Lucembursko 2019, drama, 107 min., režie: Jayro Bustamante, hrají: Juan Pablo Olyslager, María Telónová, Mauricio Armas, Diane Bathenová a další

Král Petr I.

Počátek 1. světové války zastihne krále na venkově, kam se kvůli zdravotním potížím uchýlil s tím, že vládu postupně předá svému synovi Alexandrovi. Po napadení Srbska působí spíše jako poradce. Po překvapivém vítězství srbské armády v bitvě u Ceru se ale rozhodne vrátit do hry a přesouvá se na frontu, aby podpořil své vyčerpané vojáky.

Trailer k filmu Král Petr I.Video: Balkanfilm

Král Petr I., Srbsko/Řecko 2017, historický, válečný, 127 min., režie: Petar Ristovski, hrají: Lazar Ristovski, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Radovan Vujović a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám