Hlavní obsah

Filmové premiéry: Můj příběh, Cats, 25 km/h, Pod vodou či Na nože

Právo, Věra Míšková

Nový český film Můj příběh zpracovává téma lásky a životní výzvy. Filmovou podobu dostal slavný muzikál Cats. Pouhých 25 km/h jedou dva bratři v německé komediální road movie. Hvězdné obsazení má satirická komedie Na nože. Jedenáct kilometrů pod hladinou oceánu se odehrává film Pod vodou. Animované dobrodružství zavede Medvídky Boonie na Cestu do pravěku.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Můj příběh

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony.

Můj příběhVideo: Falcon

Můj příběh, Česko 2019, romantické drama, 90 min., režie: Libor Adam a Hana Hendrychová, hrají: Vlastina Kounická Svátková, Vilma Cibulková, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Pavel Kříž, Zuzana Norisová a další

Cats

Příběh se odehrává na legendárním kočičím bále, který se odehrává jednou ročně a jedna vybraná kočka na něm vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všichni se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě oni stali těmi vyvolenými.

CatsVideo: CinemArt

Cats, VB/USA 2019, muzikál, 106 min., režie: Tom Hooper, hrají: James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen a další

25 km/h

Bratři se po delším odloučení setkávají na pohřbu svého otce, aby poté spočinuli v rodném domě s množstvím pálenky a osudovým rozhodnutím, že i cesta může být cíl. A tak se oba bratři v emocionálním i alkoholovém opojení vydávají na výlet, o kterém snili už jako kluci. Na výlet skrz celé Německo na stařičkých mopedech s rychlostí omezenou na 25 km/h.

25 km/hVideo: CinemArt

25 km/h, Německo 2018, komedie, 116 min., režie: Markus Goller, hrají: Lars Eidinger, Bjarne Mädel, Sandra Hüllerová, Alexandra Maria Lara, Franka Potente a další

Na nože

Satirická krimi komedie způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže být složitější, než se zpočátku zdálo.

Na nožeVideo: Vertical Ent.

Na nože, USA 2019, krimi/komedie, 130 min., režie: Rian Johnson, hrají: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson a další

Pod vodou

Skupina vědců pracujících 11 kilometrů pod hladinou oceánu v podmořské laboratoři se snaží po ničivém zemětřesení dostat do bezpečí. Temnota neprozkoumaného mořského dna ale není to jediné, čeho se musí obávat… Něco tam na ně v hlubině číhá.

Pod vodouVideo: CinemArt

Pod vodou, USA 2020, sci-fi horor, 95 min., režie: William Eubank, hrají: Kristen Stewartová, Vincent Cassel, Jessica Henwicková, John Gallagher, Jr. a další.

Medvídci Boonie: Cesta do pravěku

Vick a jeho medvědí bráchové se dostali do pravěku a nemůžou zpátky! Všude kolem nich jsou obrovská zvířata, která mají v hlavě jen oběd! Během jednoho úprku se hrdinové rozdělí a Brůča potkává malé vlčátko Feifei, které ho chce doprovázet na cestě za bratry. Mezitím mají Brumla a Vick starost s kmenem domorodců, jehož náčelník se úplně zbláznil do Vicka.

Medvídci Boonie: Cesta do pravěkuVideo: Bohemia MP

Medvídci Boonie: Cesta do pravěku, Čína 2019, animovaný, 88 min., režie: Leon Ding

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám