Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jak býti dobrou ženou, Scoob! a Frida Viva La Vida

Právo, Věra Míšková

Skvělé herečky Juliette Binoche a Yolande Moreau hrají hlavní role ve francouzském filmu Jak býti dobrou ženou. Scoob! je první celovečerní animované dobrodružství Scooby-Dooa. Frida Viva La Vida představuje ikonu nezávislosti a ženství Fridu Kahlo.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Jak býti dobrou ženou

Ve Francii na sklonku 60. let se odehrává příběh Paulette a Roberta, kteří provozují soukromou školu pro dospívající dívky. Ty z ní mají vyjít perfektně připravené pro tradiční podobu role oddané manželky. Po nečekaném Robertově skonu však Paulettiny nové zážitky a zkušenosti začínají nahlodávat její víru v tradiční uspořádání. Film vrcholí při pařížských studentských bouřích roku 1968.

Jak býti dobrou ženouVideo: CinemArt

Jak býti dobrou ženou, Francie / Belgie 2020, drama, 108 min., režie: Martin Provost, hrají: Juliette Binocheová, Yolande Moreauová, Noémie Lvovsky, Edouard Baer a další

Scoob!

Film zavádí diváky na začátek přátelství Scoobyho a Shaggyho a konečně na velkém plátně uvidíte, jak s mladými detektivy Fredem, Velmou a Daphne založili dnes již legendární srandabandu Záhady s.r.o. Po stovkách vyřešených případů musí teď ale Scooby a jeho parta přijít na kloub nejprekérnější záhadě všech dob. Zločin totiž nikdy nespí a svět má brzy zakusit zlobu přízračného bájného psa Kerbera.

Scoob!Video: Vertical Ent.

Scoob! USA 2020, animovaná dobrodružná komedie, 93 min., režie: Tony Cervone.

Frida Viva La Vida

Její život provázela bolest, která se promítla do jejích obrazů. „Nemaluji sny ani noční můry, maluji svou vlastní realitu,“ říkávala umělkyně o svém díle plném kontrastů. Stejně nahlíží na osobnost mexického umění i dokument Frida Viva La Vida v hlasovém doprovodu italské herečky a režisérky Asie Argento.

Frida Viva La VidaVideo: Aerofilms

Frida - Viva La Vida, Itálie 2019, dokument, 90 min., režie: Giovanni Troilo, hraje (hlas): Asie Argento

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám