Hlavní obsah

Festival seriálů začne 20. září. Pozornost zaměří na sever Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 20. do 25. září proběhne v Brně Mezinárodní festival televizních a webových seriálů Serial Killer. Letos se zvláště zaměří na Švédsko.

Foto: serialkiller.tv

Serial Killer v Brně

Článek

Serial Killer divákům nabídne švédské seriály a debaty se švédskými tvůrci a herci. Hlavní soutěž se ale tradičně zaměřuje na současnou tvorbu ze střední a východní Evropy.

Švédská tvorba bude reflektována i v industry programu pro TV profesionály (konference TV Days proběhne v anglickém jazyce). Vystoupí zástupci veřejnoprávních a komerčních švédských TV stanic, ale také osobnosti z Británie, Francie, Belgie, Finska či Estonska.

RECENZE: Mnoho výbuchů pro nic aneb Hollywood v tramvaji do Bohnic

Film

„Seriálová tvorba se těší velké divácké popularitě a rozhodně si zaslouží stejnou pozornost jako ta filmová. I proto divákům nabízíme možnost užít si seriály na velkém kino plátně v jedinečné festivalové atmosféře. Srdce festivalu bude opět v centru Brna – v kině Scala, na Moravském a Jakubském náměstí. Diváci i festivaloví hosté tak na sebe mohou narazit doslova na každém kroku, ať už si přijdou užít seriály nebo doprovodný program. A v tom je Serial Killer jedinečný, vzniká tu mnoho náhodných a o to zajímavějších setkání,” sdělil výkonný ředitel festivalu Jiří Müller.

Předprodej festivalových akreditací byl zahájen. Všechny projekce budou v původním znění s českými i anglickými titulky. Více informací na www.serialkiller.tv.

Reklama

Výběr článků

Načítám