Hlavní obsah

Festival seriálů Serial Killer bude letos hybridní

Novinky, Stanislav Dvořák

Serial Killer, brněnský festival seriálů, se bude konat 22. až 27. září 2020. Proběhne fyzicky i na internetu, informovala ve středu jeho ředitelka Kamila Zlatušková.

Foto: Lucie Levá

Kamila Zlatušková

Článek

„Letos to bude hybridní,“ uvedla Zlatušková ve středu v pražské Lucerně. Seriálové novinky tak diváci po dobu konání festivalu můžou vidět zdarma také na internetu. Stačí se zaregistrovat na serveru DAFilms, který nabízí katalog s více než 2000 filmy, dokumentárními i hranými. Vybírá je na významných festivalech a funguje už od roku 2005.

V rámci hlavní soutěže Serial Killeru uvidí diváci nejlepší nové série ze střední a východní Evropy, která se pořád dost drží detektivek. Mezinárodní panorama ukazuje, že po éře detektivek přichází vlna politických dramat a true crime rekonstrukcí.

Fyzické projekce, diskuze, večírky a doprovodný program se letos konají v Divadle Husa na provázku. Cenu Progressive Killer tam převezme režisér Viktor Tauš, jehož výrazný seriál Zrádci nedávno uvedla Česká televize.

Trenky na Hradě a destička v hlavě zpěváka Elánu. Nové české dokumenty

Film

Mezi největší hity letošního ročníku počítají pořadatelé třeba ruský seriál Dobrý člověk, který je částečně psychologickým dramatem a částečně detektivkou. Peacemaker je finské politické drama s neobvyklou hrdinkou, která se snaží zajistit mír mezi Kurdy a Turky.

Estonští Zrádci (nijak nesouvisí s českým seriálem Zrádci) zase nabízejí špionážní thriller inspirovaný skutečnými historkami z prostředí estonských a ruských tajných služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám