Hlavní obsah

Festival Jeden svět proběhne v kinech v březnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět proběhne naplno v kinech 21. března až 3. dubna, uvedli pořadatelé. Pražský program začne 23. března.

Foto: Jiří Pasz

Film Kibera: příběh slumu

Článek

„Po poslední zkušenosti s přesunem akce na jiný termín, kdy jsme si vyzkoušeli hned několik podob festivalu, jsme se rozhodli vrátit se do březnového termínu,“ uvedl ředitel festivalu Ondřej Kamenický.

„Tento termín je tradiční nejen pro nás a naše regionální kolegy a kolegyně, ale i pro naše diváky a divačky a festivalové partnery,” doplnil Kamenický.

Program bude oznámen postupně. Nová vizuální podoba a znělka se zveřejní 2. února.

Utekl ze Sýrie, válka ho dostihla Ukrajině. Nejlepší film Jednoho světa

Film

„I přesto, že tomu současná situace nenasvědčuje, věříme, že situace kolem covidu-19 bude za dva měsíce klidnější a vyplní se epidemiologické predikce, že varianta omikron proběhne rychleji a mírněji,” předestírá Kamenický.

Pro jistotu ale přesto chystají i záložní plán. “Určitě využijeme naši novou VOD platformu Jeden svět online, kde jsou celoročně k přehrání ty nejlepší dokumenty z Jednoho světa,” dodal ředitel festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám