Hlavní obsah

Co když se detektiv zamiluje do podezřelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezřelá je příběh plný náznaků a tajemství z dílny korejského režiséra Parka Chan-Wooka. Detektiv se v něm zamiluje do vdovy podezřelé z vraždy vlastního manžela.

Trailer filmu PodezřeláVideo: aerofilms

 
Článek

Západní publikum korejského tvůrce dobře zná díky tajemnému thrilleru o pomstě Old Boy (2003) nebo rafinovanému thrilleru Komorná (2016), který se odehrává v historických asijských reáliích, ve skutečnosti jde ale o předělaný západní bestseller Zlodějka od Sarah Watersové.

Novinka Podezřelá je možná více romantický příběh než standardní krimi. Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Mezi ní a vyšetřovatelem začíná vznikat nečekané citové pouto. Detektiv jí ale nemůže věřit.

Foto: Aerofilms

Film Podezřelá

„Pokud byly mé předchozí filmy intenzivní, natočené s cílem poskytnout velmi náročný zážitek, Podezřelá je film, který diváky vtáhne nenápadně a nepostřehnutelně. Není tam mnoho násilí, nahoty nebo sexuálního obsahu. Chtěl jsem zobrazit komplikované emoce tak, aby se do nich mohl vcítit úplně kdokoliv,“ tvrdí korejský filmař.

„Spíše než vyprávět příběh o ztrátě jako o něčem tragickém, jsem se o ní snažil mluvit s jemností, elegancí a humorem.“

RECENZE: Slíbili tarantinovský šinkansen, přijel motoráček s Bradem Pittem

Film

„Seo-rae je žena, který zůstává v klidu i tváří v tvář nebezpečí. Mnoho jejích reakcí a rozhodnutí diváky překvapí. V každé situaci má jen jednu cestu vpřed a nemá jinou možnost,“ popsala svou postavu herečka Wei Tang.

„Když se nad jejich vztahem po zhlédnutí zamyslíte, zanechá ve vás smutnou bolest, nechybí zde ale ani humorné momenty,“ dodal představitel detektiva Hae-il Park.

Za svůj snímek si Park Chan-Wook přivezl z filmového festivalu v Cannes Cenu za režii.

Do českých kin má vstoupit 18. srpna.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám