Hlavní obsah

České lvy předají Polívkovi i Vladimír Smutný

Příští sobotu 5. března předají v pražském Rudolfinu filmové osobnosti výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev. Laureáti 29. ročníku je převezmou z rukou nejen hereček a herců, jako jsou například Jana Plodková, Dagmar Havlová, Jiří Lábus, rodinný tandem otce a syna Polívkových nebo Ivan Trojan, ale předají je také kameraman a letošní osmdesátník Vladimír Smutný nebo režisér a producent Václav Marhoul.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Sošky Českého lva.

Článek

Slavnostní udílení cen Český lev se uskuteční v přímém přenosu České televize na ČT1 od 20.10 hodin, večerem provede moderátor Jiří Havelka. Na podobě ceremoniálu se podíleli scenárista Petr Kolečko a režisér Michael Čech, o hudební doprovod se postará kapela Blue Shadows v čele s Petrem Ostrouchovem.

Nejvíce šancí na sošky Českého lva mají tragikomické drama Michala Nohejla Okupace z období normalizace a životopisné drama Zátopek režiséra, spoluproducenta a spoluautora scénáře Davida Ondříčka, které mají třináct nominací. O dvě méně získala fantaskní komedie Martina Šulíka Muž se zaječíma ušima, devět nominací má Atlas ptáků, jehož režisérem je Olmo Omerzu.

Ve spolupráci s DAFilms.cz připravila ČFTA online přehlídku nominovaných filmů, kterou provází streamované debaty s tvůrci snímků nominovaných v kategoriích nejlepší celovečerní hraný, animovaný a krátký film.

Aktuálně probíhá také přehlídka nominovaných filmů v pražském kině Edison, od 3. března bude možné navštívit vybrané filmy v síti kin Cinestar.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám