Hlavní obsah

Canneský filmový trh bude online

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších filmových trhů světa, který se koná v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Cannes, proběhne od 22. do 26. června 2020 online.

Foto: ČTK/ABACA/Niviere David/ABACAPRESS.COM

Loni na festival dorazil i Brad Pitt.

Článek

Generální ředitel festivalu Thierry Frémaux k tomu v prohlášení uvedl: „Nikdo neví, co může přinést druhá polovina roku a zda bude vůbec možné v roce 2020 uspořádat velké filmové akce, včetně festivalu v Cannes. Rozhodli jsme se proto v tomto neobyčejném roce formát festivalu přizpůsobit situaci. První iniciativou je Marché du Film Online, který je organizován po konzultaci a za účasti mnoha profesionálů z celého světa.“

Online edice nabídne virtuální budky pro obchodní zástupce a virtuální pavilony pro instituce. Trh má aplikaci pro videohovory a nabídne i online screeningy.

Ředitel trhu Jérôme Paillard k tomu dodal: „V této náročné situaci se filmový průmysl potřebuje setkat. Průzkum, který jsme provedli minulý týden mezi distributory po celém světě, odhaluje, že osmdesát procent z nich má zájem o online trh a šedesát šest procent má kapacitu na tvorbu akvizic.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám