Hlavní obsah

Britští šlechtici v 19. století byli černoši, tvrdí seriál Netflixu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer seriálu Bridgerton zanechává v divácích zmatené dojmy a vzbuzuje řadu otázek. Kde se seriál odehrává? A kdy? Je to sci-fi? Proč jsou angličtí šlechtici černí? Podle Netflixu jde o historický seriál z aristokratické společnosti 19. století.

Trailer BridgertonVideo: Netflix

 
Článek

Hlavním autorem seriálu Bridgerton je Chris Van Dusen, který využil knížky Julie Quinnové umístěné do nejvyšší londýnské společnosti 19. století. Děj se odehrává v aristokratických palácích, kde kvetou intriky a dcery z lepších rodin chystají sítě na bohaté ženichy. Trochu to připomíná knihy Jane Austenové, ale u ní nebyla šlechta černá.

Podle castingové režisérky Kelly Valentine Hendryové se dřív vše točilo jen z pohledu bílých mužů a teď je to teprve v pořádku. „Stydím se říct, že slovo inkluzivní se v našem oboru začalo používat teprve před pár lety,“ uvedla.

Foto: Profimedia.cz

Britská aristokracie 19. století

„Bridgerton není přednáška z historie, je to seriál pro moderní publikum,“ odmítá kritiku ohledně autenticity seriálu autorka předlohy Julie Quinnová.

Hlavních rolí se ujali Regé-Jean Page, Phoebe Dynevorová, Adjoa Andohová, Lorraine Ashbournová nebo Jonathan Bailey. Seriál má premiéru na Netflixu 25. prosince.

Nová pravidla: Nemáte homosexuály, ženy či menšiny? Zapomeňte na Oscara

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám