Hlavní obsah

Soundtrack Poděbrady odstartuje Miro Žbirka

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Miro Žbirka zahájí v letošním roce pátý ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady. Ten proběhne 27.-30. srpna ve středočeských lázních Poděbrady. Diváci na něm uvidí mimo jiné velkoformátovou projekci bondovky Skyfall za živého doprovodu Filharmonie Hradec Králové.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miro Žbirka bude letos na Soundtracku hned první den.

Článek

Festival odstartuje ve čtvrtek 27. srpna koncert Mira Žbirky za doprovodu jeho kapely, symfonického orchestru a velkoformátové projekce. Koncertní program nazvaný Symphonic & Film přinese nejen řadu zpěvákových hitů, ale připomene také v netradiční formě některé milníky jeho života.

Páteční koncert přenese diváky zpět do horkého léta roku 1968 a připomene písně šedesátých let. Na hlavním pódiu poprvé ožije písničkový retrofilm režiséra Filipa Renče Rebelové. V originálním scénickém zpracování zazní hity Ššš, Pátá, Mně se líbí Bob či Oliver Twist v podání představitelů filmových rolí Zuzany Norisové, Betky Stankové, Jana Révaie a dalších.

Zahraničním hitem festivalu bude velkoformátová projekce Skyfall in Concert. Jde o druhý díl série James Bond Concert Series vytvořený ve spolupráci s EON Productions a Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM). Daniel Craig se představí v roli slavného agenta 007 na velkém plátně s živě provedenou hudbou v podání Filharmonie Hradec Králové a pod vedením nizozemského dirigenta Ernsta von Tiela. Ten se festivalovému publiku představil již v loňském roce jako dirigent představení Amadeus Live.

Sobotní taneční show Hvězdy StarDance aneb Když hrdinové tančí představí známé tváře oblíbeného televizního pořadu. Nedělní odpoledne nabídne filmy Lotrando a Zubejda a duo tvůrců Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

Hlavní hudební program se odehraje v klimatizované mobilní koncertní hale s kapacitou 2500 míst k sezení. Další scény budou ve městě.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám