Hlavní obsah

Futuristický hyperpop v Praze. United Islands vezou padesát umělců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesát jmen na sedmi scénách chystá festival United Islands of Europe - Freedom Edition do Prahy na 10. až 11. června. Hraje se venku a vstup je zdarma.

Zpěvačka Timea

Článek

„Dramaturgický koncept Freedom Edition rozhodně nesází na jistotu, je divoký a dynamický a vyhlíží neokoukaná jména a čerstvé objevy. Společně se tak těšíme například na funky hyperpop německého interpreta Zouj,” láká ředitelka festivalu Kamila Buráňová.

Slovenská zpěvačka Timea představí osobitý vokál, bratislavští 52 Hertz Whale jsou podle pořadatelů považováni za jednu z nejlepších live kapel na CZ a SK hudební scéně. Do Prahy ze Slovenska přivezou United Islands i intimní, a přesto intenzivní, tvorbu slovenské zpěvačky a skladatelky Niny Kohout.

Foto: United Islands

Zouj

Na programu jsou také litevští Akli, rumunská skladatelka A-C Leonte a irští Thumper. ČR zastoupí např. 7krát3 live band.

Experimentální vlnu rapu zastupují Laokoon, skupina Sépie z hor zahraje energický taneční jazz a Yasha, český umělec usazený v Berlíně, představí svou indie popovou tvorbu. Z ČR pochází i soul-jazzová zpěvačka Luciana.

Foto: United Islands

Luciana

United Islands of Europe – Freedom Edition se bude odehrávat na Střeleckém ostrově, Janáčkově nábřeží, Vítězné ulici u Café Savoy, Dětském ostrově, u Jazz Docku, v parku Portheimka a Terase OC Nový Smíchov.

Reklama

Výběr článků

Načítám