Hlavní obsah

Zpěvák Kuba Kubin debutuje písní Let Me Love. Je o schopnosti přijímat lásku

Právo, jaš, kul

S písní Let Me Love vstupuje osmadvacetiletý zpěvák, skladatel a klavírista Kuba Kubin do české pop music. Svým talentem zaujal i producenta Borise Carloffa, jenž s ním na písni pracoval. Na Novinkách.cz mají píseň i klip premiéru.

První klip Kuby KubinaVideo: archiv umělce

 
Článek

Kuba Kubin vystudoval zpěv na Konzervatoři Pardubice. Jeho hlasové dispozice a hudební vzdělání jej nasměrovaly k interpretaci klasické hudby, což ale nebránilo jeho dalším ambicím, zejména produkčním, které daly obrysy vlastním popovým skladbám. Ty si připravuje v domácím studiu.

Let Me Love je jednou z nich. Až setkání s producentem Borisem Carloffem v pražském studiu Soundevice ale dalo písni definitivní podobu a bylo také odrazovým můstkem pro sólovou kariéru Kuby Kubina nejen jako zpěváka, ale i jako autora.

„Nahrávání, aranžmá skladby, mix a mastering proběhly v krátkém čase a finální verzi písně jsme měli hotovou během týdne. I pouhý den strávený ve studiu byl pro mě velkým zdrojem inspirace a rozšířením obzorů právě po produkční stránce,“ sdělil Kuba Kubin.

Foto: Robert Tichý

Kuba Kubin chystá koncerty s kapelou.

Na skladbě se zároveň podílel britský skladatel, kytarista a zpěvák Alasdair Bouch, žijící v Čechách. S ním Boris Carloff v rámci producentského týmu kooperuje již delší dobu. Angličtina bude i nadále dominovat v dalším repertoáru Kuby Kubina.

„Ačkoli je text písně vyprávěný jako vztah ženy a muže, téma lásky a nejbližší osoby výrazně přesahuje tento explicitní motiv. Společným jmenovatelem je však dětství a s ním spojený emoční vývoj každého z nás, který zásadně dotváří osobnost v dalších fázích života. Jste buď schopni lásku přijímat a rozdávat, nebo se před ní naopak uzavírat,“ shrnul ústřední téma písně Let Me Love Kuba Kubin. Režie klipu se ujal seriálový a filmový režisér Tomáš Krejčí.

Ačkoli je debutový singl Let Me Love písní, v níž je řada elementů provázána s elektronikou, v dalším repertoáru Kuby Kubina budou převládat živé nástroje a co nejpřirozenější vyznění skladeb. Jeho kapela aktuálně připravuje koncertní program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám