Hlavní obsah

Zpěvačka Zeurítia voní Brazílií a lehkostí bytí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Zeurítia vydává studiové album Tempera, plné brazilské hudby, natočené s italským bubeníkem Francescem Petrenim a českým jazzovým kytaristou Liborem Šmoldasem.

Foto: Antonín Lavrenčík

Zpěvačka Zeurítia

Článek

Česká zpěvačka Zeurítia (Vendula Šmoldasová) vyniká nadýchanou lehkostí projevu, zní autenticky „brazilsky” po pocitové i jazykové stránce. Její jazzová bossa nova hladí, ale může i roztančit.

V roce 2008 debutovala deskou Zeurítia u Animal music. Na ní moderně zpracovala skladby v rytmu bossa novy a samby od takových autorů, jako jsou A. C. Jobim či D. Caymmi, ve spolupráci s kytaristou Liborem Šmoldasem, bubeníkem Tomášem Vokurkou a perkusistou Milošem Dvořáčkem ml. Následovalo album Weighless a novinka Tempera, kteru představí až v dubnu příštího roku na festivalech – v Trutnově na Jazzinci a na Polička jazz festivalu.

Jinak zpěvačka vystupovala i v Evropě (Irsko, Polsko, Maďarsko, Francie), v Austrálii a USA. „Název Tempera naznačuje charakter desky – barvy, prolínání, temperament, živost, dynamiku i střídmost a lehkost. Dalším symbolickým rozměrem alba je číslo tři. Jde o mou třetí desku, byla natočená třemi muzikanty a obsahuje skladby původně napsané na tři doby,“ řekla Zeurítia.

Album Tempera se bude prodávat na webových stránkách www.newportline.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám