Hlavní obsah

Živá a nestárnoucí Zelená pošta v Arše

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože základní album československé rockové hudby Zelená pošta vyšlo na Slovensku už v roce 1972, živě nebylo nikdy hráno – bylo studiové a Pavol Hammel i Marian Varga měli již tehdy vlastní skupiny (Hammel nové Prúdy a Varga Collegium Musicum, které nemělo zpěváka).

Foto: Taktika Muzika

Radim Hladík (vlevo) a Pavol Hammel

Článek

Čtyřicet let po vydání k tomu ale konečně došlo a po Slovensku viděla společný koncert i Praha, kde ve středu uvítal slovenské beatové legendy Hammela, Vargu, Freša a Grigláka sál Divadla Archa plný pamětníků.

A aby dojem byl dokonalý, připojil se i pražský host desky, kytarista Radim Hladík, takže nic nechybělo. Hladík hrál i slavnou Smutnou ranní električku a střídavě s Griglákem se v průběhu večera zapojoval svými nádhernými sóly do programu, který ale hlavně táhly zmíněné dvě legendy Hammel a Varga.

Zejména Hammel, který celé dvě hodiny doslova neslezl z podia, odzpíval celý večer ve skvělé formě. Varga opět exceloval sóly na „hammondky“ a piano značky Yamaha. Po odzpívání celého alba došlo i na písně z dalších desek, Hammel sám dokonce připomenul i své začátky (Balada o smutném Jánovi). Končilo se přídavky, kde zazněly i Zvoňte zvonky, Labutie piesne a Čierna ruža. Skvělý večer si mohou pražští posluchači zopakovat v Arše 8. února.

Celkové hodnocení 90 %

Reklama

Výběr článků

Načítám