Hlavní obsah

Zemřel tvůrce Jen počkej, zajíci Rusakov

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světozar Rusakov, legendární výtvarník a tvůrce seriálu Jen počkej, zajíci zemřel v úterý v Moskvě ve věku 84 let. Jako první o tom informoval Český rozhlas.

Článek

Rusakov a Kotěnočkin jsou dvě jména, která stoprocentně znají všechny československé děti vyrůstající v 70. a 80. letech. Spolu vytvořili legendární seriál Nu pagadi (Jen počkej, zajíci).

Rusakov nakreslil asi padesát animovaných filmů. Nesmrtelnost mu ale zajistili Vlk a Zajíc, kteří se zrodili v roce 1968. Rusakov loni Českému rozhlasu řekl, že měl vždy rád spíše postavičku vlka. "Vlk byl sám o osobě hodně směšný, nikdy mu nevyšla žádná nástraha na zajíce, ale možná proto byl tak sympatický," přiznal Rusakov a s úsměvem dodal: "Zajíc byl spíš takový čestný pionýr. Upřímně řečeno, já jsem vždy fandil Vlkovi."

Comeback Vlka a Zajíce

Seriál Jen počkej, zajíci se vrátí na obrazovky. Alexej Kotěnočkin (syn původního režiséra) nedávno v ČR řekl, že už natočil dva nové díly a další chystá.

"Když táta v letech 1969-1993 natáčel těch původních osmnáct desetiminutových epizod, ptal se mě často na radu. Vždycky mi dával číst scénáře a hodně jsme spolu probírali hudbu a samozřejmě taky vtipy. Myslím, že pro něj moje rady byly docela důležité. Když natočili první příběh, bylo mi jedenáct let - představte si, že už tehdy jsem byl spolutvůrcem," řekl Novinkám.

Anketa

Měli jste raději Jen počkej, zajíci, nebo disneyovky?
Jen počkej, zajíci
93,1 %
Disney
6 %
Ani jedno
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8817 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám