Hlavní obsah

Zemřel herec Paul Walker z Rychle a zběsile

Aktualizováno

V sobotu při automobilové nehodě zemřel herec Paul Walker, známý mimo jiné z filmové série Rychle a zběsile. Havárie se stala nedaleko Los Angeles a čtyřicetiletý Walker neseděl podle agentury AP za volantem. Při nehodě hrála podle vyšetřovatelů roli vysoká rychlost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nehody, kde zemřel herec Paul WalkerVideo: Reuters

 
Článek

Podle prohlášení z oficiální facebookové stránky herce byl Walker v momentě nehody spolujezdcem ve voze přítele. Namířeno měli na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide. Ta sbírala finance na pomoc Filipínám postiženým nedávným tajfunem.

Foto: Dan Watson, ČTK/AP

Vůz po nárazu do sloupu začal ihned hořet.

Foto: Dan Watson, ČTK/AP

Z vozu zbyly jen trosky.

Oba podle místní policie po nárazu do sloupu osvětlení a stromu v červeném Porsche zahynuli. Když na místo dorazila policie, vůz byl v plamenech.

Paul Walker si zahrál i v zatím posledním dílu Rychle a zběsile 6Video: CinemArt

Walker naposledy pracoval na sedmém díle série Rychle a zběsile, která ho nejvíc proslavila. Posledním dokončeným filmem s Walkerem je thriller Hours.

Herectví se věnoval od mládí

Akční filmy Rychle a zběsile pojednávají o ilegálních závodech rychlých automobilů v ulicích. Walker v nich ztvárnil postavu policisty Briana O'Connera. První film série z produkce Universal Studios šel do kin v roce 2001.

Foto: Profimedia.cz

Paul Walker

"Paul byl 14 let skutečně jedním z nejmilovanějších a nejrespektovanějších členů naší studiové rodiny a tato ztráta je zdrcující pro nás, pro každého, kdo se podílel na filmech Rychle a zběsile, a pro nespočet fanoušků," uvedla společnost Universal Studios.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Herec Paul Walker v civiluVideo: Reuters

Walker začal hrát v útlém věku, často se objevoval v reklamách. V roce 1987 si pak zahrál postavu profesora Benneta ve snímku Příšera z šatníku a zazářil například také v televizním seriálu Throb.

Zanechal po sobě 15letou dceru Meadow.

Reklama

Výběr článků

Načítám