Hlavní obsah

Zemřel herec Michael Hofbauer, Osvald z filmů o Lucii, postrachu ulice

Novinky, Stanislav Dvořák

Po dlouhé nemoci zemřela ve čtvrtek ve věku 49 let bývalá dětská herecká hvězda Michael Hofbauer. Byl známý hlavně z filmu Lucie, postrach ulice a také ze série dětských filmů o Panu Tau. Informaci potvrdila Novinkám Marie Fianová z TV Nova. Herec trpěl rakovinou.

Michael Hofbauer jako Osvald ve filmu Lucie, postrach ulice

 
Článek

"Není malých rolí. Michael Hofbauer dokázal roli Rockyho podat tak, že zůstane nezapomenutelnou. Svůj těžký osud nesl neobyčejně statečně. Bude nám velmi chybět," sdělil v pátek kreativní producent seriálu Ulice Matěj Podzimek.

Právě role Rockyho v seriálu Ulice, který se dvořil Simoně (tu hraje Pavla Tomicová), byla jeho poslední.

Hofbauera objevil pro film na základní škole režisér Zdeněk Zelenka, když hledal představitele pro film Páni kluci. Ještě před tím se krátce objevil v seriálu Pan Tau. Pak natočil desítky dalších filmů a většinou hrával zlé, neoblíbené kluky.

Zahrál si ve filmech Brontosaurus či Zakázaný výlet, ve dvou filmech s Panem Tau a ve slavných rodinných komediích Lucie, postrach ulice a ...a zase ta Lucie.

Foto: Profimedia.cz

Michael Hofbauer

Foto: Filmové studio Barrandov

Michael Hofbauer a Hana Maciuchová ve filmu ...a zase ta Lucie!

Foto: Filmové studio Barrandov

Michael Hofbauer a Vlastimil Brodský ve filmu Od zítřka nečaruji

Méně známé jsou filmy Hele, on letí, Profesoři za školou a Tajemství proutěného košíku.

Po revoluci se mihnul také v Tankovém praporu a v Želarech, hlavní role už ale nedostával. Z dalších jmenujme televizní snímky a seriály jako Dědictví slečny Innocencie, Město bez dechu, Nezvěstný, O svatební krajce či Smrt pedofila a Strážce duší.

Pracoval i jako osvětlovač v Divadle na Vinohradech, kde dostával i menší role.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám