Hlavní obsah

Zemřel bubeník Motorhead, který nahrál hlavní hity

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bubeník Phil Taylor zemřel ve věku 61 let, uvedla BBC. Taylor byl členem slavné metalové skupiny Motorhead od první desky z roku 1975 až do roku 1992 a podílel se na největších hitech.

Foto: Profimedia.cz

Phil Taylor

Článek

„Můj drahý přítel a bratr zemřel včera v noci,” napsal na Facebooku kytarista Fast Eddie Clarke. „Naštěstí jsme spolu dělali fantastickou muziku a mám na něj hodně milých vzpomínek.”

Taylor strávil s Clarkem a frontmanem Lemmym Kilmisterem téměř celou kariéru. Vzali ho při nahrávání první desky a podílel se na slavných hitech Ace of Spades či Overkill. Jen od roku 1984 do roku 1987 si udělal pauzu.

V roce 1992 se s kapelou ve zlém rozešel poté, co údajně nebyl schopen se pořádně naučit písničku I Ain’t No Nice Guy při nahrávání desky March or Die. Později se s kolegy ještě setkal na koncertě v Birminghamu minulý podzim, ale tam už nehrál. Měl dlouhodobé vážné zdravotní problémy. Přesnou příčinu smrti agentury neuvádějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám