Hlavní obsah

Žbirka vystoupí s producentem a muzikantem z Abbey Road

Novinky, Stanislav Dvořák

Pouze dvakrát vystoupí česko-slovenský popový klasik Miro Žbirka s britskými hosty. Bude to v Praze 12. června a v Brně 13. června.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Miro Žbirka

Článek

Žbirka si loni splnil sen a nahrával v kultovních studiích na londýnské Abbey Road. Tak navázal spolupráci s britským producentem Robem Cassem.

„Myšlenka uspořádat klubový koncert spolu s talenty Abbey Road vznikla vloni v létě, kdy jsem v tomto studiu nahrával. S Robem jsme nejen pracovali, ale i povídali a přicházeli s různými nápady. Výsledkem toho všeho budou právě dva červnové koncerty – ve středu 12. června v pražském Hard Rock Café a ve čtvrtek 13. června v brněnském Semilassu,“ uvedl Žbirka.

„V první části vystoupí naši angličtí hosté Rob Cass (producent a muzikant, zaměstnaný v Abbey Road Studios jako lovec talentů), Pearse MacIntyre (kytarista podepsaný právě na nahrávce Love Shines) spolu s osmnáctiletou velmi talentovanou zpěvačkou Emily (vyhrála soutěž talentů v radiu BBC1). Dalším hostem bude liverpoolský muzikant žijící v Praze Ged Maloney se skupinou So Fine. Nakonec nastoupím já spolu s kluky z mojí kapely, ale v upravené akustické formaci a můžete se těšit i na nějaká překvapení,“ popsal zpěvák.

Miro Žbirka loni oslavil šedesátiny a vydal svůj Complete box se všemi čtrnácti řadovými alby. Již čtyři desítky let patří k nejpopulárnějším česko-slovenským umělcům a je autorem nadčasových hitů jako Biely kvet, Balada o polných vtákov, Atlantída, Denisa, Nechodí,  22 dní, Múr našich lások atd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám