Hlavní obsah

Začal předprodej na Dvořákovu Prahu

Právo, Vladimír Říha

Od minulého týdne si mohou zájemci již zakoupit lístky na 9. ročník mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha. Ten se koná od 5. do 24. září a vedle rezidenčního orchestru České filharmonie na něm vystoupí i Staatskapelle Dresden, jeden z nejlepších evropských orchestrů, či Kremerata Baltica s houslistou Gidonem Kremerem.

Foto: DP

Dvořákovu Prahu zahájí Staastskapelle Dresden s dirigentem Christianem Thielemannem.

Článek

Do Prahy přijede i americká hvězda, houslistka Hilary Hahn, která zahraje s Českou filharmonií Mozartův Koncert A dur. Zahajovací koncert drážďanské Staatskapelle bude řídit v Rudolfinu 5. 9. německý dirigent Christian Thielemann a zazní na něm skladby Maxe Regera, Ludwiga van Beethovena a Richarda Strausse. Z dalších světových orchestrů se objeví na festivalu i italský orchestr Národní akademie Svaté Cecilie s  dirigentem Antoniem Pappanem.

„Velice si ceníme toho, že garantem řady komorních orchestrů bude britský houslista Daniel Hope,“ prohlásil na nedávném setkání s novináři umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec. Hope tak nahradí loňského garanta, pianistu Iva Kahánka.

Vrabec oznámil, že Dvořákova Praha má letos uvést také všechny Dvořákovy symfonické básně na téma Erbenovy Kytice i koncertní předehry. V koncertě duchovní hudby se v katedrále sv.Víta  představí britský sbor Tallis Scholars a s našimi Martinů Voices uvedou renesanční a soudobou hudbu.

„A v rámci rodinného dne se opět do Prahy vrátí duo amerických hudebních komiků Igudesman a Joo, kteří už rozesmáli Dvořákovu síň předloni,“ s radostí sdělil Vrabec. Tentokrát převážně dětské publikum seznámí s tvorbou W. A: Mozarta.

Oblíbenou „Novosvětskou“ symfonii Antonína Dvořáka uvedou na dobových nástrojích členové belgického Anima Eterna z Brugg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám