Hlavní obsah

Xindl X přichází s klipem Terapie. Chystá se na koncert v pražském O2 universu

Písničkář Xindl X vydal loni v říjnu album Terapie. Nyní vydává videoklip ke stejnojmenné písni a ohlašuje nový termín přesunutého koncertu v pražském O2 universu. Doposud největší show své kariéry odehraje 5. května. „Koncert jsme kvůli epidemii museli dvakrát přeložit, ale vypadá to, že konečně bude. A bude i se všemi slíbenými hosty,” láká zpěvák.

Klip k písničce Xindla X TerapieVideo: archiv umělce

 
Článek

„Píseň Terapie je o tom, že každý ví nejlíp, jak máte žít svůj život. Každý ví nejlíp, jak máte udělat v podstatě cokoli. A nebojí se vám to říct. Je o tom, že bývá dost těžké v dešti těchto dobře mířených rad zůstat sám sebou,” přibližuje význam textu Xindl X.

Terapie dostala animovaný klip z dílny výtvarníka a režiséra Ondřeje Pfeiffera. „Pracujeme spolu už od dob, kdy Xindl X ještě nebyl Xindl X, a málokdo do mě vidí jako on. A protože tahle písnička je pro mě hodně osobní, bylo jasné, že to nemůže dělat nikdo jiný. Je to náš dvanáctý společný klip a já jsem přesvědčený, že je ten nejlepší,” říká o režisérovi zpěvák.

Fanoušci tak mohou ve videoklipu sledovat Xindlovo alter ego, které znají z obalu poslední desky. „Je to panáček, který má místo hlavy jedno velké vnímavé oko a žije ve světě lidí, kteří mají místo hlavy jen jednu velkou ukecanou pusu,” popisuje písničkář. „Je to o jednom dni pana Očka a jeho každodenním boji s Povídálky okolo něj. Taková lehce autobiografická reportáž ze světa introvertních lidí.”

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám