Hlavní obsah

Woody Allen zveřejnil deník z natáčení

Právo, Zbyněk Vlasák

Americký režisér Woody Allen zpracoval pro New York Times deník z natáčení svého romantického dramatu Vicki Cristina Barcelona, ve kterém nezapřel svůj specifický smysl pro humor.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Woody Allen v Cannes

Článek

„Peněz za ten film moc nedostanu, ale agent mi alespoň zajistil desetinu procenta z veškerého výdělku nad 400 miliónů dolarů,“ píše Allen. Mimochodem za posledních dvacet let byl z jeho snímků v Americe ziskový jen Match Point, který utržil po odečtení nákladů asi 8 miliónů.

A nejspíš tuhle bilanci nezmění ani Vicki Cristina Barcelona s Javierem Bardemem, Scarlett Johanssonovou, Rebeccou Hallovou nebo krásnou Penelope Cruzovou.

Musel pomáhat Javierovi s milostnou scénou

V deníku se režisér nevyhýbá ani historkám z natáčení: „Už zase jsem musel pomáhat Javierovi s milostnou scénou. Podle scénáře měl z Penelopy strhnout šaty a zmocnit se jí. Je držitelem Oscara a potřebuje, abych mu ukazoval, jak se hraje vášeň! Penelopu jsem tedy popadl a jedním pohybem jí roztrhl šaty.

Bohužel na sobě ještě neměla kostým, ale vlastní drahou róbu. Mrštil jsem s ní přímo před krb a skočil na ni. Sekundu předtím, než jsem přistál, ale stihla uhnout, a já skončil na dlaždičkách. Stálo mě to několik klíčových zubů. Byl to fajn den, pevnou stravu budu schopen pojídat někdy příští měsíc.“

V českých kinech se poprvé film objeví 23. října

Po svém popisuje Allen i závěr natáčení: „Drink na rozloučenou s Rebeccou. Sentimentální okamžik. Lidi ze štábu sáhli do svých úspor a koupili mi propisku. Rozhodl jsem se pojmenovat film Vicki Cristina Barcelona. Vedení studia už ho vidělo, zjevně byli nadšeni, plánují prý premiéru v kolonii malomocných. Je osaměle tady mezi nejlepšími.“

Film měl nakonec premiéru na festivalu v Cannes, v českých kinech se poprvé objeví 23. října tohoto roku. Deník, který New York Times uveřejnily ve víkendovém vydání, je k nalezení i na internetových stránkách listu.

Reklama

Související články

Fresh Film Fest: zelená je dobrá

Lázeňské město Karlovy Vary do neděle hostí mezinárodní festival studentských filmů a debutů. Slavností zahájení ve středu oslavovalo tvorbu mladých filmařů...

Výběr článků

Načítám