Hlavní obsah

Vzniká seriál Kukačky, příběh záměny dětí

Právo, Eva Vejdělková

Je to výjimečná situace, přesto se v reálném životě stává, a v nedávných letech dokonce i u nás. Přivézt si z porodnice dítě jiných rodičů a zjistit pravdu až po několika letech je traumatizující zážitek, který sotva půjde napravit návratem do výchozího bodu, tedy další výměnou dětí.

Foto: Česká televize

David Novotný a Sabina Remundová v seriálu Kukačky.

Článek

O jedné takové nešťastné události v porodnici bude vyprávět i třináctidílný seriál Kukačky. Pro Českou televizi ho v Praze-Klánovicích a na Slapech točí režisér Biser Arichtev podle scénáře Jana Coufala. Dvojice rodičů, které se s událostí musí vyrovnat, ztvární Sabina Remundová s Davidem Novotným a Marek Adamczyk s Martou Dancingerovou.

Tvůrci, kteří jsou podepsáni pod projekty Vyprávěj nebo První republika, se po vynucené jarní pauze kvůli pandemii koronaviru nedávno vrátili k natáčení a poslední klapku plánují na konec prázdnin.

„Situace, kdy šest let vychováváte cizí dítě, nemůžete nechat jen tak lusknutím prstu zmizet. Způsobů, jak se k tomu postavit, je řada. U žádného se ale nedá říct, že je vyloženě správný, nebo špatný. Nejvíc mě na námětu baví různorodost, nic není černobílé,“ říká scenárista.

Příběh začíná v malém českém městě, v němž žije manželský pár v podání Davida Novotného a Sabiny Remundové. Po jednom lékařském vyšetření zjistí, že jejich syn asi není jejich.

„Má Olga má v sobě jadrnost a laskavost. Právě tento pozitivní přístup v kombinaci s událostí, která ji potká, je pro herce ideální příležitostí, jak propojit drama s humorem,“ říká herečka, která má za sebou řadu záporných a přísnějších postav, a tak se těšila na pozitivně naladěnou maminku.

Skutečného otce jejich syna hraje Marek Adamczyk. „Podobnou situaci člověk kolem sebe často nevidí, proto je těžké si představit, jak by na to reagoval. Na začátku jsem měl pocit, že řešení je jednoznačné a člověk se musí rozhodnout tak, nebo tak. Žádný konsenzus ale neexistuje,“ míní.

V dalších rolích se představí Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Michal Isteník, Jitka Čadek Čvančarová, Štěpán Benoni nebo Petr Kostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám