Hlavní obsah

Vyhlášení cen Vinyla doprovodí koncerty nominovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu budou vyhlášeny v pražském Lucerna Music Baru hudební ceny Vinyla, které udělují kritici novátorským kapelám a výrazným událostem. V rámci večera vystoupí Floex, ale také skupina Čáry života, nominovaná jak za desku Stínítko, tak v kategorii objev roku, i skupina Marker nominovaná také jako objev roku.

Foto: Jan Šída

Floex

Článek

Večer zahájí skupina Čáry života, které se věnuje lo-fi elektronice. Založil ji Jan Boroš, který hrál v oceňované skupině Fiordmoss, jež loni získala cenu Anděl v kategorii elektronické hudby. Až dohraje pražské kvinteto Market, kombinující jazz s hip hopem, a dalšími prvky, bude následovat vyhlášení cen.

Na objev roku je nominovaný vedle Marketu a Čar života ještě Bílej kluk.

Album Čar života Stínítko je nominováno i v kategorii deska roku, kde je dále nominováno eponymní album Povodí Ohře a Čaro kytaristy Tomáše Paluchy.

Závěr večera bude patřit koncertu jedné z klíčových postav tuzemské elektronické a alternativní hudby Floexe, který se představí spolu s britským producentem, Tomem Hodgem a virtuálním orchestrem promítaným na balóny v sále.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám