Hlavní obsah

Vychází sólové album zpěvačky The Cranberries

Právo, Šárka Hellerová

Zpěvačka kapely mnoha hitů The Cranberries, Dolores O' Riordan, přichází se svým prvním sólovým albem nazvaným Are You Listening? Irská písničkářka prozradila důvody pauzy rodné kapely a vysvětlila, proč se vrhla na sólovou dráhu.

Článek

"K nahrání sólového alba jsem prostě dospěla. S Cranberries jsem natočila pět desek, vydali jsme největší hity a natočit vlastní desku se mi zdálo být přirozený vývoj. Jsme přátelé, není mezi námi žádná zahořklost a je docela možné, že Cranberries ještě někdy obnovíme," říká.

Deska je prý mnohem experimentálnější než cokoli, na čem předtím pracovala. S její realizací začala už v roce 2003. Původně měla být především klavírní, ale postupně se ukázalo, že to bez výrazných kytar nepůjde.

"Jsou tam jak temné momenty, tak i okamžiky jasné a pozitivní. Byla to pro mě velká výzva. Čas byl na mé straně, přichystat album mi zabralo čtyři roky. Napsala jsem třicet písní a vybrali jsme jich dvanáct. Snažila jsem se pracovat důkladně, abych měla z výsledku radost."

Jóga a děti

Dolores ovšem hudbu momentálně příliš neposlouchá. Rozhodně ne tu, na které nepracuje. Je zaneprázdněna výchovou dětí a ve svém přehrávači má pouze muziku ke cvičení jógy.

Zpěvačkou The Cranberries se stala tak, že prošla konkurzem. Ráda na své začátky u kapely vzpomíná: "Zahráli mi pár písní, pak jsem jich pár zahrála já. V té době jsem chodila děsně oblékaná, růžové kalhoty, přezdobenou halenku. Rozhodně jsem nevypadala jako jedna z nich, ale když jsem zazpívala, udělalo to na ně dojem. Neměli jsme ponětí o tom, jakého úspěchu dosáhneme.

Jestli nic jiného, měli jsme obrovské štěstí. Začali jsme v Irsku, které jsme objížděli v pekařské dodávce. Otec jednoho kluka se živil rozvážením chleba. Takže jsme seděli nacpaní se všemi věcmi vzadu na přepravkách. Ten chleba jsme i jedli, protože jsme vše utratili za pivo a byli jsme hrozně hladoví. Byl vždycky úplně čerstvý. To byly časy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám