Hlavní obsah

Všechny moje lásky jako seriál? Možná jen ukradený název

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny moje lásky (High Fidelity) byla slavná kniha Nicka Hornbyho z devadesátých let o třicátníkovi z Londýna, který prodává desky, je posedlý hudbou a s humorem rekapituluje své vztahy a rozchody. Později podle ní natočili film. Společnost Hulu nyní připravuje stejnojmenný seriál, který ovšem může Hornbyho fanoušky dost překvapit.

Foto: Touchstone Pictures

Hlavní hrdina Rob (John Cusack) se svými deskami

Článek

Hlavní role v seriálu mají mít Jake Lacy a Zoe Kravitzová, dcera rockera Lennyho Kravitze. Původního hrdinu hrál ve filmu John Cusack, který kraloval svému neúspěšnému obchůdku s vinyly, kde se celé dny bavil se dvěma podivíny o hudbě a složitě se rozcházel se svou partnerkou Laurou.

Při bližším pohledu vychází najevo, že seriál má stejný název, ale úplně jiný příběh než kniha. Odehrává se v současnosti a je vyprávěn z pohledu dívky, která se jmenuje stejně jako původní hrdina Rob a má ráda hudbu. Jake Lacy hraje cool frajírka Clyda, který právě přichází do města, kde nikoho nezná. Snaží se zaujmout Rob, ale o hudbě vlastně nic moc neví.

Foto: HBO

Zoe Kravitzová

Projekt vyvolává už předem rozpaky, protože využívá zavedenou značku, ovšem nemá s původním románem téměř nic společného, na což také na internetu jeden z fanoušků upozornil.

Zoe je sice sympatická a asi i talentovaná, jenže celý vtip Hornbyho románu byl založen na tom, že hlavní hrdina Rob byl muž, třicátník z Anglie, který reflektoval své vztahy, kamarády a práci výrazně subjektivním mužským způsobem. Pokud je v seriálu v rámci současných trendů Rob Afroameričanka, tak to moc nedává smysl a bylo by poctivější slavný název Nicka Hornbyho nepoužívat. Spisovatel se také na seriálu nepodílí.

Reklama

Výběr článků

Načítám