Hlavní obsah

Votvírák slavil ohňostrojem, comebackem i přehlídkou českých hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Festival Votvírák oslavil v pátek a v sobotu deset let existence. V součtu obou dvou dnů jej navštívilo na osmdesát tisíc diváků, představili se na něm umělci, kteří k němu mají vřelý vztah či na akci vzhledem ke své popularitě prostě nesměli chybět, a v sobotu večer jiskřil nad hlavami návštěvníků ohňostroj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Mandrage vystupovala ve svých kosmických oblecích.

Článek

Votvírák je každoročně první opravdu velký festival na prahu letní sezóny. Během deseti let trvání si získal dobré renomé a fanoušci si na něm cení třeba i to, že ve své dramaturgii nabízí pouze české a slovenské účinkující. Díky tomu je vstupné na něj opravdu lidové, a tak není divů, že co do počtu návštěvníků patří k největším, které se u nás každoročně konají.

Foto: Jan Handrejch, Právo

UDG patří k tradičním ozdobám programu Votvíráku.

Zajímavostí letošního ročníku byl mimo jiné návrat skupiny Minus123minut na pódia. Stalo se tak v sobotu a kapela hrála po sedmi letech neexistence. Ve svém hudebním setu ovlivněném funkem, soulem, jazzem, rockem i blues představila svižnější skladby ze svých pěti vydaných studiových desek a také jasně sdělila, že hráčskou formu její členové neztratili a energie mají stále dost. Byl to velice povedený koncert.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Minus123minut se na Votvíráku vrátili na pódia.

Diváky na podobných akcích ale masově nejvíce lákají hvězdy. V pátek tedy na Votvíráku vystoupili mimo jiné Mig 21, Arakain, Aleš Brichta nebo Chinaski, v sobotu se pak brzy odpoledne představila ve výtečném setu košická skupina No Name a po ní došlo na koncerty UDG, Mandrage, Sta zvířat, Dymytry, Visacího zámku nebo Kryštof, jejichž set se stal vrcholem sobotního programu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na letišti v Milovicích se 11. června 2016 konal první festival nové sezóny Votvírák.

Ozdobou Votvíráku byla i malá pouť, která lákala diváky na své adrenalinové atrakce, autogramiády vystupujících, možnost zakoupit si žluto-zelené tričko coby památku na jubilejní ročník, odpočinková cirkusová zóna, ve které hráli muzikanti coververze proslulých hitů, a pestrá škála občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám