Hlavní obsah

Vodníci s Bartoškou, Šteindlerův Kancl a nový Cirkus Bukowsky, láká podzimní ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize představila v úterý hlavní lákadla svého podzimního programu. Bude to několik nových českých seriálů či dokumentů a prostor dostane i alternativní humor.

Foto: Česká televize

Herec Václav Kopta v hlavní roli české verze sitkomu Kancl

Článek

Velká očekávání vyvolává česká verze britského Kanclu. Fiktivní dokument popisuje kancelářský život ve firmě Papír a Print, jehož pobočku řídí arogantní a trapný Marek Chvála. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firmě přežít co nejdéle a vytěžit z toho pro sebe maximum. Prakticky neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti s tím, aby nebyla odhalena jeho neschopnost. Původní verze seriálu se stala kultem a dostala mnoho cen.

„Šéfů je hodně, blbců hodně, takže je bohatě z čeho čerpat. Když mi zavolal kreativní producent, jestli bych nechtěl dělat Kancl, tak jsem řekl, že to je blbost, že to nejde. A pak se pro mě to, co jsem řekl, stalo velkou výzvou. A jde to,“ řekl režisér Milan Šteindler.

Foto: ČT

Jiří Langmajer ze seriálu Neviditelní

Seriál Neviditelní zase vypráví o „vodních lidech“. Vypadají jako my, ale dokážou dýchat pod vodou. V poslední době jich ubývá. Mají totiž problém s klesající porodností a kvůli páření se „suchými“ pomalu přicházejí o svoji zázračnou schopnost, díky níž se liší od lidí. Občas se také stane, že se mezi nimi objeví tzv. „vlk“, vodník, který o sobě nevěděl, že je vodníkem.

Takovým „vlkem“ je i mediálně známý pražský lobbista Laušman. Že je vodník, o sobě zjistí poté, co se mu nepodařilo utopit. Nyní je mu v patách nejen policie, která ho stíhá pro podvody, ale také vodníci, kteří se bojí prozrazení.

Foto: ČT

Protagonisté seriálu Neviditelní - Jiří Bartoška uprostřed

„Moje postava v celém příběhu vlastně zastupuje Miloše Kopeckého v parafrázi na film Jak utopit doktora Mráčka. Jsem tím velkým šíbrem, který si jde s postavou lobbisty Laušmana, tedy s Jiřím Langmajerem, tak trochu po krku,“ popsal roli Jiří Bartoška.

V seriálu dále hrají Jiří Langmajer, Luděk Sobota, Ivana Chýlková, Lenka Vlasáková, Kristýna Liška Boková, Kryštof Hádek a Bára Poláková.

Novinkou je také seriál Život a doba soudce A. K. s Davidem Švehlíkem, Danielou Kolářovou, Jiřím Bartoškou či Jitkou Čvančarovou. Pojednává o mladém soudci, který se snaží hledat spravedlnost v práci i soukromí.

Foto: ČT

David Švehlík (Život a doba soudce A.K.)

Novou řadou navazují na předchozí cykly Nevinné lži, Cirkus Bukowsky a historické České století, které už dospělo do šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let, takže se v něm objeví Václav Havel i Václav Klaus.

Novou řadou navazují na předchozí cykly Nevinné lži, Cirkus Bukowsky a historické České století, které už dospělo do šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let, takže se v něm objeví Václav Havel i Václav Klaus.

Ze zahraničních seriálů se mohou diváci těšit na špionážní Ve jménu vlasti 2, historický Borgiové 3 či Panství Downton, Most, Otec Brown či Hotel Adlon. Alternativní crazy humor mají přinést pořady Pečený sněhulák a Boj o koláč.

Příznivci dokumentů se podle ředitele programu Milana Fridricha dočkají Raportu o velké válce a dalších. „Zmapovali jsme osudy všech českých expremiérů, natočili jsme dokument o absolventech Fullbrightova stipendia, budeme mít nové díly Pološera a natočili jsme velice specifický typ cestopisu, dokument s názvem Bedekr,“ poznamenal.

Velkým a jedinečným projektem je cyklus Raport o Velké válce, kronika zážitků českých vojáků, kteří bojovali v 1. světové válce. Českého odvedence sleduje kamera od prvních vražedných výstřelů v Sarajevu, při postupu v srbských horách, v pekle Haliče, za vysilujících italských ofenzív nebo během strhující legionářské anabáze ruskou Sibiří.

ČT art chystá přenosy divadelních novinek a hudby i velký projekt, který ve 39 dílech mapuje undergroundovou kulturu v komunistickém režimu, Fenomén Underground. Vracejí se také Šumné stopy s Davidem Vávrou.

Reklama

Výběr článků

Načítám