Hlavní obsah

Vladimír Mišík vydává další singl. Videoklip k písni Dech natočila Maja Hamplová

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychází třetí singl z nového alba Vladimíra Mišíka Noční obraz. Píseň Dech, která je zhudebněnou básní Františka Hrubína, představuje zpěváka v intimnější poloze. Singl vychází současně i na streamovacích platformách, kde prozatím není album k dispozici. Na Novinkách.cz má videoklip premiéru.

Videoklip k Mišíkově písni DechVideo: Animal Music

 
Článek

Videoklip je dílem scenáristky a režisérky Maji Hamplové, která je držitelkou ceny Anděl za úspěšný Mišíkův klip k písni Jednou z předchozího alba (píseň získala cenu Anděl také jako skladba roku 2019). Do hlavních rolí intimního příběhu o koncích a nových začátcích obsadila Ivana Fraňka, který žije a pracuje především v Itálii a Francii (hrál například ve filmu Paola Sorrentina Velká nádhera nebo ve filmu Luca Bessona Anna), a mladou českou herečku Martu Dancingerovou, známou především z úspěšných televizních seriálů (Kukačky, Až po uši, Specialisté, Ordinace v růžové zahradě).

Foto: Stanislav Honzík

Ivan Franěk ve videoklipu k písničce Dech.

Kameramanem klipu byl držitel Českého lva Martin Douba, střihačem držitel tří Českých lvů (mimo jiné za minisérii Agnieszky Hollandové Hořící keř) a tří nominací Pavel Hrdlička. Klip se natáčel v malebné lesní osadě Kersko za prvního letošního sněhu.

„Františka Hrubína jsem nikdy nezpíval, a tahle báseň se mě vyloženě dotkla. Je tam vlastně velmi poeticky, a přitom nepateticky naznačeno, co mám za sebou,“ říká k písni Vladimír Mišík.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám