Hlavní obsah

Vladimír Mišík končí s koncertováním

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, hudebník a skladatel Vladimír Mišík končí svou koncertní kariéru. Rozhodl se tak kvůli svému nedobrému zdravotnímu stavu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Mišík už na pódia nemíří.

Článek

Právu to potvrdil jeho manažer Šimon Kotek. „Zatím jsme nevydali žádné oficiální prohlášení, protože se potřebujeme dohodnout se všemi promotéry koncertů na jejich zrušení. Na konci týdne vydáme prohlášení pro veřejnost. Mohu ale potvrdit, že Vladimír Mišík končí s koncertováním a důvody jsou ryze zdravotní. Každý koncert je pro něho velmi vysilující,“ řekl.

Vladimír Mišík je český zpěvák, hudebník a zakládající člen kapel Blue Effect a Etc… Hudbou se začal zabývat již během studia na učilišti, kde založil svou první skupinu Uragán. S koncem studia se kapela rozpadla a v následujících letech se Mišík postupně angažoval v různých formacích včetně The Matadors, u nichž se začal hudbě věnovat na profesionální úrovni.

V roce 1968 založil kapelu Blue Effect, která mu přinesla první větší popularitu. S tímto uskupením natočil album Meditace, nicméně brzy po vydání alba i tuto kapelu opustil. Poté prošel několika dalšími formacemi, načež v roce 1974 založil skupinu Etc…, se kterou vystupuje dodnes. Od roku 1976 s ní vydal více než deset studiových alb, několik kompilací a angažoval se v několika dalších projektech.

V listopadu 2019 vydal ve spolupráci s producentem Petrem Ostrouchovem devět let po předešlé řadové desce velice úspěšné sólové album Jednou tě potkám. Následně za ně obdržel šest sošek Anděla.

Právu tehdy vyprávěl o zdravotních problémech, které ho při nahrávání alba provázely. „Ano, poznám místa, která jsem nazpíval, když mi bylo špatně. Také si na ty chvíle pamatuji. Musel jsem si vždycky vzít nějaké tablety a třeba si dát i panáka, abych ze sebe ty party dostal. Slyším ale i místa, kterým můj hendikep docela sluší. Někdy jsem byl ve studiu tak unavený, že můj projev dostal zajímavý bluesový charakter,“ řekl.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám