Hlavní obsah

VIDEO: TV Prima spustí na apríla Cool, novou stanici pro mladší diváky

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Televize Prima zahájí ve středu 1. dubna v 18 hodin vysílání své nové digitální televizní stanice s názvem Prima Cool. Je určena zejména divákům ve věku 20 až 40 let, kteří se chtějí bavit, je jim vlastní ironie, mají rádi akčnost, napětí a adrenalin.

Foto: Josef Louda, Právo

Generální ředitel TV Prima Marek Singer a programový ředitel Gordon Lovitt (úplně vpravo) s postavičkami ze seriálu Futurama

Článek

Na novou stanici Prima také přesune sobotní fotbalové přenosy z Premier League. „Celkově nabídneme divákům celou řadu televizních hitů, které dosud měli možnost sledovat jen na zahraničních stanicích nebo na internetu,“ řekl na čtvrtečním setkání s novináři programový ředitel Primy Gordon Lovitt. Programy české výroby stanice nenabízí. Filmy a seriály jsou ale česky dabované.

Digitální signál Primy Cool zachytí diváci velkých měst a okolí, pokud mají set top box, bude ji možno sledovat na kabelových sítích (UPC) nebo u IPTV operátorů (O2TV), na satelitu Astra 1G a prostřednictvím karet SkyLink a CS Link.

Futurama i Top Gear

Programová skladba nové televizní stanice je výlučně orientována na zábavu a adrenalin. Vedení televize spoléhá na seriálové hity, jako je světově proslulá Futurama, animovaný seriál z dílny tvůrců Simpsonových, nebo i u nás známý seriál odvysílaný Českou televizí s názvem Kancl.

Vysílat se budou i seriály Spolužáci, Heuréka–město divů, Frasier, Vize zločinu, Usvědčeni, Angel, Teorie velkého třesku nebo Chuck aj. Primou již prošel seriál Heroes (Hrdinové). Lákadlem pro muže bude Top Gear, nabízející krásná rychlá auta v netradičních situacích. Nadšencům pro svět vědy je určen netradiční pořad se šílenými pokusy Brainiac - Šílená věda.

Stanice bude ze začátku vysílat mezi polednem a půlnocí a o víkendech od devíti hodin do půlnoci. Jakou předpokládá sledovanost? „Uvažujeme v řádu jednotek procent,“ řekl diplomaticky generální ředitel Primy Marek Singer, který nechtěl konkrétní procento uvést.

Reklama

Výběr článků

Načítám