Hlavní obsah

V Praze vystoupí bluesman Joe Bonamassa

Právo, šh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Joe Bonamassa je považován za nejlepšího bluesového kytaristu nové generace. Tenhle poctivý žák legendárního B. B. Kinga byl loni zvolen objevem roku v Classic Rock Roll of Honour Awards, letos byl oceněn soškou z British Blues Awards jako jako nejlepší zahraniční umělec a čtenáři magazínu Guitar Player jej potřetí v řadě zvolili nejlepším bluesovým kytaristou roku. Večer vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny.

Článek

V úterý se zúčastnil oslav 10. výročí založení společnosti Kytary.cz a rovněž dobročinné aukce, při které se v Hard Rock Café dražila jedna jeho kytara.

Bonamassa se narodil v roce 1977 a první kytaru dostal ve čtyřech letech. Když si ho o sedm let později všiml B. B. King, pozval ho, aby hostoval na jeho koncertech. Následovala turné s Robertem Crayem, Joem Cockerem, Greggem Allmanem, Erikem Claptonem a dalšími.

Sólový debut A New Day Yesterday mu vyšel před deseti lety. Do dnešního dne má na svém kontě deset studiových nahrávek, které zahrnují i letošní počin Black Rock, s nímž debutoval v žebříčku nejprodávanějších bluesových nahrávek magazínu Billboard na 1. místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám