Hlavní obsah

V Praze se představí rockeři Cactus s bubeníkem od Ozzyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká bluesrocková kapela Cactus, která brázdila pódia už v sedmdesátých letech, přijede 23. července do pražského klubu Vagon. Jejím zakládajícím členem je bývalý bubeník Ozzyho Osbourna Carmine Appice.

Foto: cacrtusrocks.net

Carmine Appice ze skupiny Cactus

Článek

Americká skupina Cactus začala hrát v roce 1970 a po dvou letech a čtyřech albech se rozpadla. Dokázala se ale vrátit a v dnešní sestavě hrají původní členové Carmine Appice (bicí), Jim McCarty (kytara), Jimmy Kunes (zpěv), Randy Pratt (harmonika) a Pete Bremy (baskytara).

Cactus se na svých internetových stránkách sám chlubí přezdívkou “američtí Led Zeppelin“. Dost odvážná slova, nicméně skupina hraje poctivý bluesrock plný dlouhých sól na kytaru a na bicí, takže jistou podobnost jim nelze upřít. Frontman Jimmy Kunes ovšem není Robert Plant.

Známý bubeník Carmine Appice začal v šedesátých letech se skupinou Vanilla Fudge. Proslul pak hlavně spoluprací s nezničitelným rockovým dinosaurem Ozzym Osbournem. Zahrál si také s Jimmym Pagem, Pink Floyd, Edgarem Winterem a Rodem Stewartem. Jeho skupina Cactus ovlivnila třeba Van Halen nebo Monster Magnet.

Reklama

Výběr článků

Načítám