Hlavní obsah

V Praze oslaví 20 let Sub Popu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století došlo v hudebním průmyslu k revoluci. Ke slovu se přihlásil neuhlazený a špinavý styl grunge, který dal světu takové kapely jako Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden nebo Alice In Chains. Řadu alb tehdejších amerických grungeových kapel vydávala společnost Sub Pop, která sídlí v Seattlu.

Článek

Alba a kompilace zajímavých kapel vydává Sub pop stále, její produkce vyhovuje zejména hudebním fajnšmekrům. V letošním roce slaví dvacet let existence.

U této příležitosti se zítra v pražském Paláci Akropolis od 20 hodin představí skupina The Gutter Twins, jedna z těch, které svá alba u Sub Pop vydávají.

V projektu, který vznikl už před pěti lety, se setkali dvě osobnosti alternativního rocku, grunge, soulu a rhytm and blues: Mark Lanegan ze skupiny Screaming Trees a Greg Dulli z The Afghan Whigs. Společně přijedou představit album Saturnalia, které vyšlo v březnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám