Hlavní obsah

V pondělí se v Praze představí hvězdní The Gaslight Anthem

Právo, Jaroslav Špulák

Americká rocková skupina The Gaslight Anthem, která doma i v Evropě platí za talentovanou a populární formaci, vystoupí v pondělí 15. června v pražském klubu Roxy. Vstupenky na koncert jsou stále k dispozici.

Foto: archiv The Gaslight Anthem

The Gaslight Anthem jsou z New Jersey.

Článek

Čtveřice The Gaslight Anthem pochází z New Jersey, kde vznikla v roce 2006. Debutovala o rok později kolekcí Sink Or Swim a v témže roce hostovala na turné kapely Social Distortion i koncertě Bruce Springsteena v Hyde Parku. V roce 2008 se stala první kapelou, kterou dal britský hudební časopis Kerrang! na titulní stranu, aniž by o ní předtím napsal jediné slovo. Vysvětlil to prohlášením: „Tohle je kapela, o které v roce 2008 ještě hodně uslyšíme.“ Bylo to tak.

Skupina vydala druhé album The ’59 Sound a otevřela si cestu k největším evropským festivalům. Následující album dostalo název American Slang a o pár měsíců později se The Gaslight Anthem zavřeli do studia s producentem Brendanem O’Brienem, s nímž pořídili kolekci Handwritten. Posledním zářezem do diskografie je loňská nahrávka Get Hurt, kterou produkoval Mike Crossey. S ní se kapela definitivně vydala z klubových pódií na větší.

V Praze její koncert otevře další americká skupina The Scandalls. Její set začne již kolem devatenácté hodiny, kolem osmé začnou The Gaslight Anthem.

Reklama

Výběr článků

Načítám