Hlavní obsah

V Paříži bylo ukradeno dílo streetartového umělce Banksyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížská galerie Centre Pompidou oznámila, že z informační tabule u vjezdu do jejího podzemního parkoviště zmizelo dílo připisované britskému streetartovému umělci Banksymu. Obrázek krysy se šátkem přes obličej se na zadní straně signalizačního panelu objevil v červnu 2018 a Banksy následně fotografii díla přidal na svůj instagramový účet. Podle Centre Pompidou krysu někdo z kovového panelu vyřízl.

Foto: Profimedia.cz

Krysa - dílo připisované britskému streetartovému umělci Banksymu.

Článek

Francouzská média uvádí, že dílo, které chránila deska z plexiskla, bylo ukradeno už v noci na pondělí. Galerie v úterý podala trestní oznámení kvůli „krádeži a poškození (majetku) v prostoru spadajícím do jejího obvodu”.

„Předpokládáme, že kovový panel byl rozříznut pilkou. Nejsme vlastníky díla, a proto podáváme trestní oznámení kvůli poškození,” uvedl tiskový odbor Centre Pompidou.

Tajemný umělec Banksy podle francouzských médií zanechal v Paříži stopy asi na deseti místech, přičemž jeho výtvor se nestal terčem krádeže poprvé. V lednu zmizelo i dílo vytvořené na nouzovém východu v klubu Bataclan, kde bylo 13. listopadu 2015 při teroristickém útoku zabito 90 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám