Hlavní obsah

V Ostravě na festivalu Beats for Love zahrál i belgický DJ Lost Frequencies

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Beats for Love (B4L), největší festival taneční a elektronické hudby v Evropě, který se od pátku do pondělí koná v ostravské Dolní oblasti Vítkovice, letos dorazil i slavný belgický DJ Felix De Laet známý jako Lost Frequencies. Osmadvacetiletý rodák z Bruselu vystoupil na B4L v noci z pátku na sobotu a neskrýval, že ho ostravský festival uchvátil.

Foto: archiv B4L

Belgický DJ Felix De Laet

Článek

Jste rád, že jste tady u nás, v Ostravě, na festivalu B4L? Jak na Vás působí Ostrava?

O tomto úžasném festivalu jsem hodně slyšel, proto jsem velmi rád, že můžu být letos jeho součástí. Musím říct, že umístění festivalu v industriálním areálu je jedinečné. Nikde jinde jsem snad ještě nic takového neviděl. Na trochu podobném místě jsem hrál v Německu, ale v tomhle je Ostrava opravdu unikátní. Jsem z toho tady nadšený.

Hrajete v Česku často?

V Česku moc často nevystupuji. Když zde hraji, tak je to hlavně v Praze, kterou jsem si zamiloval. Praha je opravdu nádherné město. Ale nyní jsem opravdu velmi rád, že jsem poznal i Ostravu a tuto jedinečnou lokalitu Dolní oblasti Vítkovice. Je zde mimořádné publikum. Jak už jsem řekl, nic podobného jsem ještě nezažil. Je to pro mě velký zážitek být tady.

Foto: archiv B4L

DJ Lost Frequencies

Jak jste se potýkal s epidemií koronaviru a lockdownem? Tvořil jste?

Před pandemií covidu jsem byl dlouho na turné, takže pro mě vlastně ten lockdown nebyl až tak špatný. Mohl jsem se uklidnit, zpomalit, odpočinout si. Měl jsem šanci po dlouhém turné začít zase pracovat na své hudbě ve studiu. Vrátil jsem se i ke kořenům a hrál s akustickou hudbou. Bylo úžasné využít všechnu tu energii, kterou jsem měl z předchozích vystoupení a přenést to do něčeho nového.

Foto: archiv B4L

Osmadvacetiletý rodák z Bruselu vystoupil na B4L v noci z pátku na sobotu.

Co jste si připravil pro ostravské publikum na B4L?

Zahrál jsem zde pár svých exkluzivních skladeb a také remix mého nového singlu Questions. Publikum a vše zde bylo mimořádné.

Foto: archiv B4L

Publikum na B4L

Jak se z vás stal slavný DJ?

Děkuji za tuto otázku, je to vlastně hodně zajímavé. Já totiž nikdy nechtěl být slavný DJ. Chtěl jsem produkovat hudbu a slyšet a vidět slavné DJ, kteří by hráli mé skladby. Ale pak jsem prostě zkusil hrát po menších klubech, no a vidíte, teď jsem tady v Ostravě. A abych byl upřímný, zcela to miluji. A vlastně ostatní DJ hrají i mé písně, takže se mi vlastně splnilo vše, co jsem chtěl.

Foto: archiv B4L

Beats for Love (B4L) je největší festival taneční a elektronické hudby v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám