Hlavní obsah

V neděli odstartuje Festival české filmové komedie 

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekcí soutěžního filmu Vlastníci režiséra Jiřího Havelky začne v neděli večer v Novém Městě nad Metují 42. festival české filmové komedie.

Foto: CinemArt

Festival zahájí soutěžní projekce Vlastníků. Na snímku Tereza Ramba a Vojtěch Kotek.

Článek

Do soboty 19. září nabídne 12 komedií, které se budou ucházet o Zlatý prim a další ceny odborné poroty: za režii nejlepší mužský a ženský herecký výkon, nejvýraznější výkon mladého tvůrce, výtvarný počin a scénář.

Cenu za nezapomenutelné role v českých komediích se letos organizátoři rozhodli udělit na závěrečném večeru herečce Elišce Balzerové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cenu za nezapomenutelné role dostane Eliška Balzerová

Tradičně bude udělena také cena diváků, Novoměstský hrnec smíchu, který dostane ten film, u něhož na základě měření diváci “prosmějí” procentuálně nejvíc promítacího času.

Součástí některých promítání budou i besedy s delegacemi, které bude jako vždy moderovat Michal Jančařík.

„Jména tvůrců a herců, kteří přijedou na festival, budou známa až těsně před zahájením. Letošní rok je pro filmaře náročný a účast nám někteří z nich bohužel mohou potvrdit až bezprostředně před příjezdem,“ vysvětluje ředitel festivalu Zdeněk Krákora.

Návštěvníky čeká doprovodný program jako například koncert kapely The Acoustics před novoměstským kinem, vystoupení komika Josefa Aloise Náhlovského s kapelou Kozí Bobky, Richarda Kmocha a kapely Gemini, Hanky Křížkové s pořadem Jak voní štěstí, dixielandové kapely Black Buřiňos nebo kapely Brass Band Rakovník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám